Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Mercedes-Benz GLE: siguranta, confort si tehnologii revolutionare

 21 Aprilie 2023

Urcă la bord. Pune-ți centura și fii pregătit să cucerești lumea cu unul dintre noile modele SUV ale constructorului de la Stuttgart, acum mai sportive, mai moderne și mai environment friendly ca niciodată.

Cu o siluetă delicată, cu caracteristici de confort care se adaptează dorințelor tale și sisteme de siguranță din cea mai nouă generație, Mercedes GLE și GLE Coupé reprezintă un melanj subtil de sportivitate și eleganță.

Vom încerca, în cele ce urmează, să descriem acest model impresionant, în varianta proaspătă, care a primit un face lift și actualizări tehnologice și care va fi disponibilă pe piața europeană din iulie 2023.

  • Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé - toată gama de motorizări a modelelor GLE facelift este acum electrificată
  • Sistemele de propulsie plug-in hybrid pe benzină sau diesel, cu puteri sporite și autonomie de până la 109 km
  • Mercedes-AMG GLE și GLE Coupé
  • Siguranța remarcabilă la Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé cu sistemele Intelligent Drive
  • Eleganță și dinamism în design


Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé - Toată gama de motorizări a modelelor GLE face lift este acum electrificată

Noile Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé beneficiază acum de trei tipuri de motorizări, care integrează un sistem mild hybrid de 48 de volți și un starter generator. Modelul GLE 450 4MATIC este alimentat cu benzină și are un motor de 2.999 cmc, care produce 381 CP și 500 Nm.

Acestor resurse se alătură cei 15 kW (20 CP) și 200 Nm livrați temporar de funcția Boost, pentru a face demarajele și manevrele de depășire mai prompte. Sprintul lui GLE 450 4MATIC de la 0 la 100 km/h se realizează în 5,6 secunde.

Modelul diesel GLE 300 d 4MATIC are sub capotă un propulsor diesel de 1.993 cmc, care livrează 269 CP și 550 Nm. Ajutat și de cei 20 CP și 200 Nm ai funcției Boost oferită de sistemul mild hybrid, GLE 300 d 4MATIC atinge 100 km/h în 6,9 secunde.

Modelul GLE 450 d 4MATIC are motor de 2.989 cmc, cu 367 CP și 750 Nm și beneficiază de asemenea de funcția Boost, cu 20 CP și 200 Nm. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde.

Dacă îți dorești un SUV de la Mercedes-Benz care combină abilitățile off-road cu eleganța unui coupe, modelul GLE Coupe ar putea fi pe placul tău. Descoperă în oferta Autoklass mașina care ți se potrivește.

Sistemele de propulsie plug-in hybrid pe benzină sau diesel, cu puteri sporite și autonomie de până la 109 km

Pentru piața europeană, modelul GLE Coupé cu facelift vine și cu două variante de propulsie plug-in hybrid. Ambele integrează un motor electric care generează 100 kW și 400 Nm, care se alătură resurselor produse de motoarele termice.

Modelul GLE 400 e 4MATIC are motor pe benzină de 1.999 cmc, care dezvoltă 252 CP și 400 Nm. Resursele totale ale sistemului de propulsie sunt de 280 kW și 600 Nm, ceea ce permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.

Varianta plug-in hybrid diesel este reprezentată de către GLE 350 de 4MATIC. Modelul beneficiază de un motor de 1.993 cmc, cu 197 CP și 440 Nm. SUV-ul demarează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Bateria de 31,2 kWh se regăsește la cele două propulsii plug-in hybrid și este creditată cu autonomie de 98-107 km (WLTP) pentru motorizarea benzină și 94-109 km (WLTP) pentru varianta diesel. Acestea sunt autonomii extinse față de modelele GLE dinainte de face lift, dar și puterile au crescut, cea mai mare evoluție înregistrând-o GLE 400 e 4MATIC, cu un plus de 30 kW.

Funcționarea sistemul plug-in hybrid este mai eficientă și mai versatilă față de modelele precedente. Are prioritate modul de rulare electric în oraș și poate merge pur electric și off-road.

Sistemul de încărcare este și el optimizat. Acum GLE-urile plug-in hybrid au la bord cablu pentru încărcare cu 11 kW de la surse AC (curent alternativ). Desigur, se pot alimenta și de la prize casnice. Însă, mai important de atât este încărcătorul opțional, care permite alimentarea cu până la 60 kW de la stații rapide de tip DC (curent continuu).

Mașinile electrice fac parte din Pactul Verde European, conform căruia se urmărește asigurarea unui transport ecologic și sustenabil. Așa cum știm cu toții, emisiile toxice, provenite de la mașinile cu motor termic, provoacă probleme serioase atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea noastră. Află din acest articol de pe Autoklass totul despre electrice si hybrid.

Mercedes-AMG GLE și GLE Coupé

Modelele GLE 53 4MATIC+ păstrează nivelul de 435 CP dezvoltat și înainte de facelift. Însă, motorul de twin-turbo de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, a câștigat un plus de 40 Nm. Astfel că nivelul maxim al cuplului este acum de 560 Nm.

O turbină de capacitate mai mare, precum și noile calibrări pentru software-ul motorului au condus și la îmbunătățirea sprintului 0-100 km/h, care se realizează în 5 secunde (cu 0,3 secunde mai repede).

Îmbunătățirea performanțelor este datorată și faptului că motoarele modelelor Mercedes-AMG integrează și un starter generator. Sistemul mild hibrid de 48V adaugă 22 CP și 200 Nm la resursele propulsorului cu combustie internă.

Pentru modelele GLE 53 AMG 4MATIC+ poți opta pentru suspensiile sport ale vârfurilor de gamă GLE AMG 63 S 4MATIC+. Acestea au motor V8 bi-turbo de 4 litri, care produce 612 CP și 850 Nm. La aceste resurse se adaugă 22 CP și 250 Nm produși de starterul generator al sistemului mild hibrid. Astfel, accelerația 0-100 km/h se realizează în doar 3,9 secunde.

Toate modelele Mercedes-Benz GLE AMG Coupé au transmisie cu 9 trepte (AMG SPEEDSHIFT TCT 9G) și tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+, cu funcție de distribuire complet variabilă a cuplului.

Suspensiile pneumatice AMG RIDE CONTROL+, cu amortizare adaptivă și ajustabilă, sunt, de asemenea, standard. Iar sistemul de bare antiruliu active, acționate electromecanic (AMG ACTIVE RIDE CONTROL) este standard pentru modelele GLE 63 S 4MATIC+ și opțional pentru GLE 53 4MATIC+.

Vrei o mașină nouă și ești un admirator al mărcii Mercedes-Benz? Aruncă o privire peste oferta Autoklass de autovehicule noi Mercedes-Benz și programează un test drive.

Siguranța remarcabilă la Mercedes-Benz GLE și Mercedes-Benz GLE Coupé cu sistemele Intelligent Drive

Modelul GLE face ca experiența condusului în trafic aglomerat, pe drumuri lungi, pe timp de noapte sau pe șosele necunoscute, să fie una relaxantă și sigură. Acest lucru se datorează conceptului inconfundabil care face șofatul mai sigur, și anume sistemul Intelligent Drive. Astfel, nu vei ajunge la destinație doar în siguranță, ci și relaxat. Vom menționa câteva dintre sistemele de asistență:

  • asistent activ pentru păstrarea distanței între autovehicule DISTRONIC - păstrează distanța dintre autovehicule, adaptând automat viteza la autovehiculele aflate în față.
  • asistent pentru unghiul mort - te va avertiza vizual și acustic înaintea unei potențiale coliziuni laterale cu alți participanți la trafic situați în unghiul mort. 
  • asistent pentru semnele de circulație - cu ajutorul combinației inteligente dintre datele de la camera video și cele de pe hartă, sistemul poate identifica limitele de viteză, interdicțiile de depășire sau sfârșitul restricțiilor.
  • asistent activ la frânare - pe lângă un sistem de avertizare cu privire la distanță și coliziune, asistentul activ la frânare asigură și amplificarea frânării în funcție de situație, în cazul în care frânezi prea lent. 
  • sistemul PRE-SAFE - cuprinde numeroase măsuri care pot reduce sarcinile ce se manifestă în caz de accident. 
  • asistent pentru parcare - este aliatul tău pentru efectuarea rapidă a parcărilor, dar și pentru găsirea locurilor de parcare. 
  • pachet parcare cu cameră video de 360° - melanjul dintre asistentul activ la parcare și camera video de 360°, care asigură o vizibilitatea ideală de jur împrejur, te va ajuta încă de la căutarea unui loc de parcare, fiind de un real folos la intrarea și ieșirea din locurile de parcare și la manevrare.
  • asistent pentru manevrarea remorcii - vei putea efectua manevrele cu spatele în siguranță și relaxat.
  • asistență pentru vizibilitate perfectă prin intermediul unui asistent adaptiv pentru faza lungă și multibeam led, care reacționează în funcție de situația din trafic prin intermediul LED-urilor controlabile individual.

Modelele Mercedes-Benz GLE beneficiază de sistem infotainment MBUX actualizat

GLE păstrează același panou de bord digital pe care îl avea și înainte de facelift. Acesta aliniază pe orizontală ecranul cu rol de instrumentar de bord și ecranul tactil din centrul bordului. Ambele ecrane au diagonala de 12,3 inch. Așadar, GLE nu preia ecranul tactil dispus pe verticală, pe care îl găsim la noi modelele Mercedes-Benz, precum Clasa C, Clasa S, și SUV-urile GLC.

Sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) a fost actualizat și în cazul SUV-urilor GLE. Acum conectarea smartphone-ului prin Apple CarPlay sau Android Auto se face și wireless, iar funcțiile sistemului de recunoaștere a comenzilor vocale au fost extinse.

Prin activarea anumitor servicii online oferite de aplicația Mercedes me, sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale poate învăța noi funcții. De asemenea, el poate distinge care dintre pasageri rostește comenzile. El permite acționarea jaluzelelor de la geamuri, modificarea temperaturii ambientale sau controlarea luminilor interioare prin simple comenzi vocale. Pentru majoritatea comenzilor, pasagerii vor rosti „Hey Mercedes” înainte de a rosti cerința. Noul sistem de infotainment MBUX este și faptul că acesta primește constant actualizări over-the-air.

Conectarea cu funcțiile smart home

Mulțumită noului sistem MBUX, SUV-urile GLE permit utilizatorilor să monitorizeze și să controleze de la volan funcțiile smart home. Practic, mașina este conectată mereu și la unitatea de control prin care se gestionează funcționarea aparaturii electrice și electronice de acasă.

De asemenea, mașina notifică șoferul dacă senzorii de mișcare de acasă detectează prezența cuiva în domiciliu. Mai mult de atât, șoferul poate controla aceste funcții și vocal.

Autoklass rămâne un furnizor de servicii de calitate, un partener transparent. Asigură un service la standarde înalte pentru mașina ta și descoperă oferta de pachete service.

Trenul de rulare

În pachetul AIRMATIC, un sistem adaptiv de amortizare este combinat cu o suspensie pneumatică modernă. Rezultatul este un tren de rulare confort inteligent, care se poate adapta automat la situația de rulare, viteză și încărcătură. Astfel, beneficiați de o stabilitate echilibrată la rulare, cu un confort de primă clasă, atât pe drumurile bune cât și pe cele proaste.

E-ACTIVE BODY CONTROL reprezintă îmbinarea între confort, precizie și dinamism – combinate cu caracteristici unice pentru teren accidentat. Experimentați efectele de înaltă clasă pentru compensarea înclinării, ruliului și impacturilor ale unui tren de rulare modern, complet activ.

Sistemul antiruliu inteligent, precum și suspensiile pneumatice au fost recalibrate pentru a combate și mai mult înclinările caroseriei în viraje, conferind mai multă stabilitate pentru aceste modele cu dimensiuni impozante.

Eleganță și dinamism în design

Mercedes-Benz păstrează un standard ridicat de eleganță cu care ne-a obișnuit de zeci de ani pentru modelul GLE.

Exterior mai actual datorită noilor modificări

O serie de modificări detaliate la exterior conferă SUV-ului GLE și coupé-ului GLE Coupé- un aspect net mai modern. Noua bară de protecție față oferă o prezență vizuală mai puternică. Două fante orizontale cu inserții cromate trec prin grila radiatorului GLE, iar grilei prizelor de aer li s-a adăugat o aripioară cromată orizontală.

Cu farurile standard LED High-Performance, două puncte de lumină completează semnul distinctiv al luminii de zi, în timp ce cu LED-ul MULTIBEAM opțional există patru puncte de lumină. Designerii au revizuit și interiorul stopurilor: la GLE, inelul luminos este format din două blocuri orizontale, în timp ce la GLE Coupé este vorba de două bare.

Echiparea AMG GLE Line este acum standard pe GLE Coupé. Elementele acestei linii includ grila diamant, cu model Mercedes-Benz cromat, spoilerul față AMG cu elemente ornamentale cromate, bandourile laterale AMG și îmbrăcarea pasajului roții în culoarea vehiculului.

Noile adăugări la paleta de culori a acestor două SUV-uri sunt albastru metalic și gri alpin MANUFAKTUR. Două jante din aliaj ușor optimizate aerodinamic, în dimensiuni de 19 și 20 de inci, completează gama de opțiuni pentru GLE. Exteriorul AMG Line are și opțiunea unor roți de 21 de inch cu un nou design.

Dacă intenționezi să-ți vinzi mașina, nu ezita să apelezi la profesioniști pentru a face o tranzacție profitabilă. Astfel, ai garanția că veți obține cea mai bună evaluare pentru autovehiculul tău, dacă acesta are o vechime mai mica de 8 ani, un rulaj mai mic de 200.000 km și un istoric complet de service. Află despre serviciul buy-back de la Autoklass.

Interior cu detalii fine inspirate de Mercedes-Maybach GLS și Clasa S

Un detaliu nou la bordul modelelor GLE și GLE Coupé este volanul de ultimă generație, cu suprafețe senzoriale pe spițele orizontale. Altă caracteristică care atrage atenția este aspectul metalic al orificiilor de aerisire centrale și laterale, asemănătoare cu cele de la Mercedes-Maybach GLS. Pentru culorile interioare au fost adăugate combinațiile de bej/negru (GLE SUV) și bahia maro/negru (GLE SUV și GLE Coupé).

Combinația negru/roșu clasic, disponibilă exclusiv pentru Coupé și în combinație cu AMG Line, dă o notă foarte sport.

Gama de ornamente continuă să fie diversificată de la clasic până la progresiv. Familiar la Mercedes-Maybach GLS și disponibil acum și pentru SUV-ul GLE și GLE Coupé este ornamentul MANUFAKTUR Pian Lacquer black flowing lines.

În cazul iluminării ambientale, pot fi selectate aceleași culori și palete de culori ca la Clasa S. Sunetul surround este la cel mai înalt nivel cu sistemul Burmester, iar ca opțiune extra poți beneficia de ENERGIZING AIR CONTROL, care monitorizează calitatea aerului.

Autonomia electrică a modelului GLE Plug-in Hybrid permite, în mod semnificativ, creșterea ponderii deplasărilor electrice fără emisii la nivel local atât în oraș, cât și pe distanțe scurte - o contribuție convingătoare la faptul că acest model se pretează pentru viața cotidiană. Nu trebuie uitate cunoscutele avantaje practice ale bestseller-ului GLE precum ampatamentul mare, spațiul generos și un spațiu de bagaje perfect utilizabil, neafectat de către baterie, în cazul modelelor Plug-in Hybrid. Mercedes-Benz GLE Coupé este un autovehicul excepțional, care combină luxul și eleganța specifice brandului cu sportivitatea și confortul, într-un mix subtil menit să transforme fiecare drum al tău într-o călătorie fascinantă.

 

Sursa foto: media.mercedes-benz.com



MERCEDESAUTOKLASSGLEGLE COUPEAMGAUTOSUVCOUPE4MATIC
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro