Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

 • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
 • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
 • +40 317 133 333

Certificat de garanție și conformitate

Prin prezentul certificat de garantie, societatea AUTOKLASS CENTER S.R.L. acorda:

GARANTIE LEGALA DE CONFORMITATE PENTRU CONSUMATORI:

AUTOKLASS CENTER S.R.L. raspunde fata de Consumatori in conformitate cu O.G. 140/2021, Legea 296/2004 si O.G. 21/1992, precum si cu orice alt act normativ incident in vigoare privitor la protectia consumatorului, pentru orice lipsa a conformitatii, existenta la momentul cand s-a livrat produsul, datorata defectelor de material sau de fabricatie si este constatata in termen de 2 ani de la livrarea pieselor/subansamblelor/accesoriilor auto cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul se reduce la aceasta durata. Pentru autovehiculele noi, garantia legala de conformitate este de 2 ani iar pentru autovehiculele folosite (de ocazie) este de 1 an de la data livrarii in conditiile certificatului de garantie ce se ofera in momentul livrarii bunului. In acest sens, Consumatorul are dreptul la măsuri corective din partea Vânzătorului, fără costuri, în caz de neconformitate a bunurilor iar măsurile corective nu sunt afectate de garanţia comercială, are dreptul de a beneficia de aducerea în conformitate a bunurilor, de a beneficia de o reducere proporţională a preţului sau de a obţine încetarea contractului în condiţiile legii.

După expirarea termenelor prevăzute mai sus , consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea bunurilor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.

Durata medie de utilizare aferenta fiecarui produs vandut este cea prevazuta de Producator si rezulta din documentatia ce insoteste produsul, dupa caz declaratia de conformitate, cartea tehnica ori instructiunile producatorului.

GARANTIE COMERCIALA PENTRU PERSOANE JURIDICE

AUTOKLASS CENTER S.R.L. acorda o garantie comerciala de buna functionare si calitate, care incepe sa curga de la data livrarii, dupa cum urmeaza:

 • 24 luni pentru piese de schimb / subansamble originale pentru autoturisme si autovehicule comerciale din gama Mercedes-Benz, smart si Honda;
 • 12 luni pentru piese de schimb / subansamble originale pentru gama autocamioane si UNIMOG Mercedes-Benz;
 • 12 luni pentru piese de schimb / subansamble originale pentru alte marci de autoturisme si autovehicule comerciale decat cele mentionate mai sus;
 • 12 luni pentru piese de schimb / subansamble aftermarket.

Pentru autovehicule, garantia comerciala, in cazul in care se acorda, va face obiectul unui certificat de garantie separat, ce se ofera Cumparatorului in momentul livrarii bunurilor.

GARANTIE PENTRU MANOPERA: AUTOKLASS CENTER SRL acorda atat Consumatorilor, cat si Persoanelor Juridice o garantie comerciala de 3 luni (90 de zile calendaristice) pentru manopera lucrarilor de service efectuate si 12 luni pentru manopera lucrarilor de vopsitorie.

CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI COMERCIALE SI LEGALE DE CONFORMITATE: In cazul lipsei conformitatii, Cumparatorul este obligat sa anunte Vanzatorul in termen de max. 2 zile de la data la care a constata-o, fara a interveni in vreun fel asupra neconformitatii, in scopul constatarii de catre Vanzator a cauzelor care au determinat defectiunea/neconformitatea. Cumparatorul se va adresa in acest scop oricaruia dintre centrele de service AUTOKLASS CENTER si va asigura predarea produsului defect.

Piesa/subansamblul va fi prezentat impreuna cu factura cu care au fost achizitionate si cu dovada montarii piesei/ansamblului intr-un centru de service autorizat RAR sau de producatorul autovehiculului (devizul de reparatie si factura). In cazul cumparatorilor persoane juridice, termenul general de efectuare a reparatiilor in garantie este de maxim 70 zile, daca partile nu au stabilit, prin comanda de lucru sau alte documente de intrare in reparatii, un termen mai lung. In toate cazurile, termenul de reparatii incepe sa curga de la implinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: a) luarii in primire a produsului de catre Vanzator, (b) toate piesele necesare reparatiei se afla in stocul Vanzatorului, si (c) finalizarii expertizei prin care unitatea service autorizată constată că defecţiunile nu au fost cauzate de uzura normala sau prin nerespectarea condiţiilor de exploatare impuse de producator în instrucţiunile de utilizare și în certificatul de garanţie. Totodata, Cumparatorul este de acord si isi asuma orice prelungire a termenului de reparatii generata de intarzierea in livrarea pieselor necesare finalizarii reparatiilor de catre furnizori, vanzatorul fiind exonerat de orice raspundere in acest sens. Prezentul articol nu aduce atingere drepturilor legale ale Consumatorilor care raman aplicabile in conformitate cu legislatia incidenta in vigoare. In cazul in care cumparatorul este Consumator, perioada de reparare/inlocuire a produsului in garantie nu poate depasi 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate şi care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura şi complexitatea bunurilor, natura şi gravitatea neconformităţii şi efortul necesar pentru finalizarea reparaţiei sau înlocuirii.

Garantia comerciala pentru Persoane Juridice se acorda printr-o masura reparatorie care va consta in repararea produsului iar in situatia in care reparatia este imposibila, se va proceda la inlocuirea produsului. Pentru perioada executarii lucrarilor ce fac obiectul garantiei, Cumparatorul nu poate emite pretentii cu privire la cheltuieli suplimentare sau pagube ce pot aparea ca urmare a efectuarii reparatiilor in termen de garantie incluzand (fara nici o limitare): imposibilitatea utilizarii vehiculului (lipsa de folosinta), cheltuielile de cazare, inchirierea unui vehicul, alte cheltuieli de deplasare, pierderea de beneficii, cost amortizare, pierderi în productie sau din profit, rate de leasing, etc, precum si orice prejudicii directe sau indirecte pentru autovehiculul in cauza, Vanzatorul fiind exonerat de orice raspundere in acest sens.

Piesele defecte care au fost inlocuite in garantie vor ramane in proprietatea vanzatorului. Pentru produsele de folosinta indelungata care inlocuiesc produsele defecte in cadrul termenului de garantie, Consumatorii vor beneficia de un nou termen de garantie legala de conformitate care curge de la data schimbarii produsului, iar in cazul cazul în care neconformitatea este remediată prin reparaţie, termenele prevăzute mai sus se prelungesc cu timpul de nefuncţionare a bunului, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate până la predarea efectivă a bunului în stare de utilizare normală către consumator.

Garantia nu mai este valabila si raspunderea nu poate fi invocata in urmatoarele cazuri:

 • Modelul sau seria produsului au fost modificate, sterse, deteriorate (astfel incat nu se poate realiza identificarea corecta a produsului);
 • Se constata interventii /modificari ale produsului/ansamblului efectuate in unitati de service neautorizate pentru marca de catre RAR sau de catre producatorul autovehiculului;
 • Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;
 • Defectiunea produsului/piesei nu se datoreaza unui viciu de fabricatie;
 • Defectiunea produsului se datoreaza suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente, neefectuarii reviziilor conform recomandarilor producatorului, utilizarii in afara specificatiilor tehnice ale producatorului - supraincarcare, exploatarea pe alte categorii de drumuri decat cele pentru care a fost proiectat, utilizare in alte scopuri sau exploatare in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie etc) utilizare combustibili si/sau lubrifianti de calitate necorespunzatoare, modificari constructive, suprasolicitare, manipulare necorespunzatoare, modificari ale parcursului existent (km), accidente, furturi, etc.
 • Defectiunea se datoreaza faptului ca atelierul care a efectuat montajul nu a efectuat verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;
 • Cumparatorul nu a respectat recomandarile de instalare, exploatare, intretinere/revizie ale autovehiculului, conform manualul de exploatare si intretinere emis de Producator;
 • Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 • Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
 • Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;

Nu se acorda garantie pentru consumabile (becuri, antigel, ulei, filtre, spray-uri, stergatoare parbriz, anvelope etc.). Aceste repere se verifica in momentul achizitiei.Uzura normala / naturala si lucrarile de reglaj sunt excluse de la garantie.

Prezentul document nu afecteaza in nici un fel drepturile conferite prin lege consumatorului, care raman aplicabile, iar consumatorul declara ca i s-au adus la cunostinta drepturile prevazute de legislatia incidenta in vigoare privind protectia cosnumatorului.

Nerespectarea conditiilor mentionate in prezentul certificat, exonereaza Vanzatorul de orice responsabilitate.

PENTRU ORICE INFORMATII SUPLIMENTARE SAU CLARIFICARI IN LEGATURA CU SERVICIILE NOASTRE, VA RUGAM SA VA ADRESATI PERSONALULUI DE CONDUCERE DIN SUCURSALELE AUTOKLASS CENTER S.R.L.

Vezi oferta pe CEL.ro