Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Detailing auto: totul despre serviciile de curățare și protejare în detaliu a autovehiculelor

 17 Noiembrie 2023

Serviciile de detailing auto reprezintă o alegere dedicată șoferilor pasionați de aspectul interior și exterior al autovehiculului lor. În acest articol, vom explora în detaliu această procedura meticuloasă de înfrumusețare auto, capabilă să transforme într-un mod spectaculos chiar și modelele vechi și mai puțin aspectuoase. Hai să vedem în ce constă detailingul auto și cum menține estetica autovehiculului și protejează investiția pe termen lung.

  • Detailing auto - ce înseamnă
  • De ce ai nevoie de servicii de detailing
  • Când să alegi serviciile de detailing auto
  • Servicii de detailing auto pentru autovehiculul tău
  • Cât costă serviciile de detailing și ce produse se folosesc
  • Detailing auto pe cont propriu


Detailing auto - ce înseamnă

Detailingul auto nu descrie doar conceptul de cosmetică sau înfrumusețare auto. Atelierele care se ocupau de astfel de servicii în trecut s-au dezvoltat și au evoluat în ceea ce denumim detailing auto, oferind rezultate impresionante. Totuși, aceste rezultate nu vin fără un cost corespunzător.

Detailingul auto se concentrează asupra curățării în profunzime și restabilirii strălucirii interioare și exterioare a mașinii tale. Se recomandă să efectuezi această procedură cel puțin o dată pe an, dar șoferii pretențioși pot alege să o facă mai frecvent.

Cu profesioniștii Autoklass, autovehicul tău este pe mâini bune. Serviciile pe care le oferă sunt de cea mai bună calitate. Descoperă pachetele de service Autoklass și acordă autovehiculului tău atenția pe care o merită.


De ce ai nevoie de servicii de detailing

Unii șoferi pot considera serviciul de detailing auto foarte costisitor. Cu toate acestea, ei ar putea să nu înțeleagă pe deplin beneficiile sale, în comparație cu o simplă spălătorie auto sau cu metodele de curățare mai ieftine și rapide. Detaliile fac diferența.

Detailing auto sau spălătorie auto

De departe, detailingul auto nu este doar o simplă curățare exterioară și interioară a mașinii, cu ajutorul spumei și al jetului de apă și prin utilizarea unei lavete, pentru ștergerea rapidă a interiorului. Majoritatea spălătoriilor auto din România oferă astfel de servicii, dar nu acesta este subiectul articolului nostru. Detailingul auto profesional se adresează pasionaților de autovehicule pentru care întreținerea esteticii și protejarea mașinii sunt prioritare.

Detailingul auto implică utilizarea de produse și instrumente profesionale, adaptate necesităților specifice ale mașinii tale, precum și bugetului disponibil. Cu aceste proceduri, obții nu doar o mașină curată, ci și protecție pentru toate suprafețele.

Tehnicienii de service de la Autoklass sunt certificați internațional, iar dacă ai nevoie de serviciile lor, poți face o programare service online.

Ce face un detailer auto

Efectuarea procedurii de detailing auto nu este o sarcină simplă și trebuie să fie realizată de un specialist, cunoscut sub numele de detailer auto. Acești profesioniști cunosc toate tipurile de suprafețe de pe mașină și modalitățile corecte de curățare și restaurare a acestora. De asemenea, sunt instruiți în ceea ce privește produsele de detailing și trec printr-o pregătire continuă, pentru a asigura rezultate excelente, în conformitate cu așteptările clienților.

Un expert în detailing auto va efectua o curățare meticuloasă a fiecărui element interior, folosind cu atenție instrumente și soluții special concepute în acest scop. Durata procesului poate varia între 6 și 8 ore, în funcție de gradul de murdărie al autovehiculului.

O companie de detailing auto va acorda atenție zonelor pe care poate nu le observai, atunci când te urcai în mașină, dar care pot ascunde o cantitate semnificativă de murdărie. Neglijarea acestor zone poate duce la acumularea de bacterii, microbi sau chiar mucegai, care pot afecta sănătatea.

Specialistul va începe procesul prin curățarea meticuloasă a scaunelor, inclusiv a tapițeriei, utilizând un aspirator cu tehnologie umed-uscat și soluții de curățare specializate. Apoi, va continua cu zona ascunsă sub scaune, va curăța bordul, zona schimbătorului de viteze și ușile. Dacă este necesar, va efectua și curățarea plafonului mașinii. După această procedură, habitaclul va străluci.

Un aspect esențial este că profesionistul va utiliza diferite tipuri de detergenți și substanțe chimice pentru fiecare zonă, evitând utilizarea aceluiași detergent pe suprafețe plastice sau din lemn. Procesul necesită atenție și este de durată, iar specialistul va avea grijă de autovehiculul tău și va oferi garanție pentru lucrare.


Când să alegi serviciile de detailing auto

Dacă nu ai apelat niciodată la un serviciu de detailing auto, acum ar fi momentul potrivit pentru a încerca. Alege un specialist și lasă-l să-ți transforme mașina într-o bijuterie pe patru roți, exact ca la ieșirea de pe linia de producție. Recomandarea noastră este să efectuezi acest proces cel puțin o dată la doi ani, pentru a menține mașina curată și a elimina orice sursă de murdărie.

Apelează la serviciile de detailing auto atunci când:

  •  Îți dorești ca mașina ta să arate impecabil pe termen lung, în loc să se deterioreze rapid, după o curățare superficială acasă ori la o spălătorie auto obișnuită.
  • Dorești să protejezi vopseaua caroseriei, componentele din plastic, jantele și alte elemente exterioare ale mașinii tale, pentru a evita reparațiile costisitoare sau înlocuirile.
  • Ai achiziționat o culoare specială pentru caroseria mașinii și vrei să te bucuri de aspectul strălucitor și de îngrijirea acesteia.
  • Dorești să beneficiezi de proceduri complete de polish auto, inclusiv caroserie, faruri și geamuri.
  • Dorești să vinzi mașina mai repede și la un preț mai bun.
  • Vrei să asiguri igienizarea, eliminând murdăria, praful și bacteriile din interiorul mașinii, pentru un aer mai curat în habitaclu.


Anvelopele de iarnă sunt foarte importante pentru siguranța ta pe șoselele alunecoase. Află, din acest articol de la Autoklass, care sunt cele mai bune 10 anvelope de iarna și echipează-ți mașina corespunzător, pentru a te simți în siguranță pe drumurile spre pârtie.

Servicii de detailing auto pentru autovehiculul tău

Detailingul auto poate fi realizat fie în pachet complet, care include atât aspectul exterior, cât și pe cel interior, fie individual, pentru a se potrivi exact cu necesitățile și cerințele fiecărui client. Atelierele de detailing oferă adesea diverse pachete cu o gamă variată de proceduri, iar tarifele variază în funcție de complexitatea și de numărul acestora.

Detailing exterior

Presupune curățarea și decontaminarea caroseriei cu detergenți speciali, îndepărtarea zgârieturilor fine prin polishare, restaurarea vopselei cu produse de finisare și lustruire, precum ceară sau sealant. De asemenea, serviciul poate include restaurarea elementelor cromate, a componentelor din plastic și tratamente pentru geamuri, jante și anvelope.


Detailing auto interior

Procesul de detailing interior presupune curățarea în profunzime a tuturor suprafețelor interioare. Aceasta poate însemna demontarea scaunelor și a banchetei, pentru a acoperi toate zonele din interior, inclusiv podeaua și portbagajul. Această operațiune se realizează cu aspiratoare profesionale care folosesc tehnologii de injecție-extracție, pentru o curățare de înaltă calitate, prin spălarea cu detergenți speciali sau curățarea cu aburi.

Se folosesc perii și lavete, pentru a elimina murdăria și praful din toate zonele și compartimentele din interior. Soluțiile speciale sunt aplicate pe bord, volan, scaune și plafon, pentru curățare, restaurare și protecție.

Detailing auto motor

Acest serviciu poate implica degresarea motorului cu un atomizor, curățarea și îndepărtarea reziduurilor cu aburi sau cu un jet turbo, precum și tratamentul elementelor din plastic și cauciuc, pentru a le prelungi durabilitatea. La final, motorul și capota vor arăta ca noi.


Autoklass oferă servicii de detailing complete și profesionale. Dacă ești din Constanța și ai nevoie de cosmetizare auto poți apela cu încredere la serviciile Autoklass. Descoperă oferta de pachete de cosmetizare și beneficiază de atenția experților în detailing auto.

Cât costă serviciile de detailing și ce produse se folosesc

Este esențial de menționat că detailingul auto se bazează pe utilizarea de produse profesionale, de la branduri renumite de înfrumusețare auto. Pe lângă aceste produse profesionale, există o gamă variată de instrumente și ustensile, de la perii cu densități și texturi diferite, bureți, lavete din microfibră de calitate și mașini pentru polish, până la accesorii pentru aplicarea produselor de tip ceară auto.

În funcție de dimensiunile autovehiculului și de procedurile care se aplică, prețurile pentru serviciile de detailing auto în București sau în țară încep de la 2.000 de lei, pentru un pachet complet. Poți opta doar pentru o parte din aceste servicii sau poți să încerci metodele de curățare în detaliu pe cont propriu.

Recomandăm să te adresezi profesioniștilor pentru aceste proceduri, întrucât utilizează substanțe și tehnici speciale, iar procedeul este unul care necesită responsabilitate, atenție sporită și timp.

Detailing auto pe cont propriu

Dacă nu dorești să utilizezi serviciile de detailing auto existente pe piață, din motive financiare, poți lua în calcul să faci singur procesul de detailing auto. Totuși, acest lucru implică aspecte precum:

  • Achiziționarea de produse de detailing auto profesionale și utilizarea lor conform instrucțiunilor.
  • Disponibilitatea unui garaj bine iluminat și ventilat, pentru a minimiza pătrunderea prafului din exterior.
  • Riscul de a alege produse nepotrivite sau de a provoca daune caroseriei ori tapițeriei, în cazul unor erori.
  • Necesitatea de a deține instrumente și echipamente de calitate.
  • Abilitatea și răbdarea necesare pentru a realiza un detailing auto corect.


Serviciile de detailing auto reprezintă o investiție valoroasă pentru aspectul și întreținerea pe termen lung a autovehiculului tău. Înainte de a alege un atelier, este recomandat să te informezi, să cauți recenzii și să discuți cu specialiștii în detailing, pentru a înțelege procesele care vor fi efectuate.

Sursa foto: Shutterstock, Cristi Negut

 

MERCEDESAUTOKLASSDETAILING
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro