Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Ce înseamnă AMG? Despre performanță maximă, exclusivism și plăcerea de a conduce

 11 Octombrie 2023

Visul unor ingineri entuziasmați de performanță, de a pune pe stradă autovehicule cu abilități de mașini de curse, a devenit realitate și este denumit AMG. AMG – aceste trei litere reprezintă în întreaga lume performanța maximă în domeniul automobilelor, exclusivitate, eficiență și plăcerea condusului dinamic. Vom afla în cele ce urmează ce înseamnă AMG, tipurile de motorizari și modelele reprezentative.

  • Ce înseamnă AMG
  • Istoria AMG
  • Tipurile de motorizare AMG


Ce înseamnă AMG?

Mercedes-AMG GmbH, pe scurt AMG (Aufrecht, Melcher, Großaspach), este divizia de înaltă performanţă a Mercedes-Benz, care a fost înfiinţată în 1967 sub numele de AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft, de către foştii ingineri Mercedes: Hans Werner Aufrecht şi Erhard Melcher. AMG este o abreviere care cuprinde iniţialele numelor celor doi ingineri, Hans Werner Aufrecht şi Erhard Melcher, precum şi locul de naştere al primului – Großaspach.

La întrebarea ce înseamnă AMG, răspunsul începe cu planificarea arhitecturii autovehiculului pentru fiecare nou model de Mercedes-Benz. Compania cu sediul în Affalterbach reprezintă definiția internațională a competenței supreme în domeniul motoarelor, nu numai în privința dezvoltării, ci și în privința filozofiei „One Man, One Engine“, conform căreia un grup motopropulsor este montat de către un constructor, la fel ca în cadrul unei manufacturi, iar la sfârșit inginerul își semnează numele pe motorul mașinii.

⏩ Autoklass este un dealer certificat, cu experiență în vânzarea autovehiculelor premium. Găsește modelul de Mercedes-Benz care ți se potrivește și planifică un test-drive.


Istoria AMG

În 1967, cei doi ingineri auto au înființat compania Aufrecht Melcher Großaspach Ingenieurbüro, Konstruktion und Versuch zur Entwicklung von Rennmotoren (în traducere - Aufrecht Melcher Großaspach – construcții de mașini, design și teste pentru dezvoltarea motoarelor de curse). Poate că un garaj ar fi fost potrivit ca spațiu pentru sediu, dar compania și-a început activitatea într-o fostă moară din orașul alăturat, Burgstall.

În 1971, modelul 300 SEL 6.8 AMG obține primul loc în clasa sa la Spa-Francorchamps și locul 2 în clasamentul general. Pentru prima dată lumea auzea sunetul puternic al motorului mașinii supranumite “Porcul roșu” pe circuit. Era o limuzină cu dimensiuni monstruoase care concura împotriva unor vehicule mult mai ușoare, iar victoria spectaculoasă obținută i-a făcut celebri pe cei de la AMG.

Cooperarea cu Mercedes-Benz începe în 1990. Odată cu C 36 AMG, în 1993 pătrunde pe piață primul autovehicul dezvoltat pe baza contractului de cooperare încheiat cu Daimler-Benz. În 2005, Mercedes-AMG devine în proporție de sută la sută subsidiară a Mercedes-Benz Group AG și în 2009 compania prezintă prin modelul Mercedes-Benz SLS AMG primul autovehicul dezvoltat integral de către Mercedes-AMG. Cu modelul SLS AMG GT3, în 2011 AMG face trecerea spre curse. Urmează în 2014 prezentarea modelului Mercedes-AMG GT și în 2015 introducerea modelelor din seria 43.


Tipuri de motorizări AMG

Motor AMG V8 Biturbo de 5.5 litri

Acest motor poate dezvolta o putere maximă de 386 kW (525 CP) şi un cuplu maxim de 700 Nm sau de 430 kW (585 CP) şi 900 Nm cu pachetul Performance.

Curba cuplului arată în mod special că nici un alt motor din această clasă nu este capabil de performanțe similare. Acest lucru este posibil printr-o combinație unică de sisteme inovatoare high-tech, cum ar fi injecţia directă de benzină cu injectoare piezoelectrice, două turbocompresoare gemene, programul de conducere Controlled Efficiency şi funcția ECO start-stop.

Motorul AMG V8 de 6.3 litri

Tracţiunea puternică la turaţii mici, răspunsul imediat şi demarajul excelent sunt doar câteva dintre atributele acestui motor cu opt cilindri. Un factor important în atractivitatea de ansamblu este rolul jucat de sunetul tipic de motor care descrie ce inseamna AMG, eliberat de cele două țevi de eșapament duble, cromate, ale sistemului de evacuare sport AMG.

Pentru un aport de aer optim în camerele de ardere, sunt necesare secțiuni transversale ample şi optimizarea componentelor care asigură admisia aerului în cilindri. Acest lucru înseamnă că porturile de admisie trebuie să fie deosebit de abrupte, iar supapele să fie controlate prin intermediul unor tacheți canelați.

Admisia optimizată se realizează printr-o galerie cu o lungime dublă, fabricată din magneziu cu două clapete de accelerație interioare. Această tehnologie patentată este disponibilă numai la Mercedes-AMG.

În plus, mai există un element care anterior era rezervat numai pentru mașinile de curse și anume secțiunea inferioară închisă a carterului, pentru o substructură mai rigidă şi mai puţine pierderi la nivelul impulsurilor. Rezultatul tuturor acestor eforturi: motorul AMG este cel mai puternic motor V8 cu aspiraţie naturală din lume.

⏩ La Autoklass, mașinile rulate sunt verificate temeinic și puse în vânzare în stare perfectă. Ești pasionat de brandul Mercedes-Benz? Găsește modelul preferat din oferta Autoklass pentru masini rulate.

Motorul Mercedes-AMG 6.0-litri V12 Biturbo

Motoarele AMG sunt renumite pentru cuplurile foarte mari, dar motorul AMG V12 Biturbo stabilește noi standarde în acest domeniu. Acesta produce 1200 Nm începând chiar de la 2000 rpm, dar este limitat în mod electronic la nivelul impresionant de 1000 Nm.

Performanțele acestuia sunt nelimitate. Pentru obținerea acestor valori, au fost reproiectate aproape toate componentele importante ale motorului, din punct de vedere al dimensiunilor și materialului.

Designul generos al compresorului, al carcasei turbinei şi al paletelor ambelor turbocompresoare permite pătrunderea unei cantităţi foarte mari de aer în cilindru şi atingerea unei presiuni optime de alimentare de 1.5 bari.

Axele cu came, cu o cursă lungă şi timpi perfect sincronizați, asigură de asemenea intervale mai lungi de deschidere ale supapelor de admisie. Pistoanele sunt răcite printr-o duză pentru fiecare cilindru, alimentată de o pompă de ulei care asigură un debit deosebit de ridicat. Sistemul de răcire al uleiului şi radiatorul asigură putere nominală permanent ridicată, chiar și în condiții de funcționare extreme.

AMG produce accesorii pentru toate modelele Mercedes-Benz, așadar îți vei putea personaliza autovehiculul exact cum îți dorești.

⏩ Îți dorești o mașină sustenabilă și economică? Află din acest articol cum este viața cu o mașină electrică și care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de motorizare.

Ce inseamna AMG? Înseamnă competențe forte pe care se dezvoltă ADN-ul autovehiculelor premium, care îmbină eleganța Mercedes-Benz cu performanțele mașinilor de curse și unicitatea cu puterea pe care o emană modelele AMG. AMG este un melanj perfect care îmbină performanța, exclusivitatea și plăcerea de a conduce.

Sursa foto: mercedes-benz.ro


MERCEDESAMGAUTOKLASSMERCEDES-AMGPERFORMANCE63 AMG
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro