Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Totul despre MERCEDES-BENZ EQE și EQE SUV – dotări, tehnologii, prețuri

 09 Aprilie 2024

În lumea autovehiculelor electrice, unde inovația și sustenabilitatea se întâlnesc pentru a crea viitorul mobilității, Mercedes-Benz a lansat două modele revoluționare care promit să redefinească experiența de condus: Mercedes-Benz EQE și EQE SUV. Aceste autovehicule subliniază angajamentul Mercedes-Benz către un viitor mai verde, dar oferă și o performanță, un confort și o eleganță inegalabile. Pentru pasionații auto, în special pentru cei îndrăgostiți de mașinile electrice, EQE și EQE SUV, pe lângă alte modele, reprezintă un standard de inovație și lux.

  • Design exterior
  • Design interior
  • Caracteristici tehnice ale modelului EQE
  • Modelul EQE SUV: aventura electrizantă în stil Mercedes-Benz
  • Modelul EQE de la Mercedes-AMG: eleganță și performanță electrizantă
  • Avantaje autovehicul complet electric – Modelul EQE
  • Modelul EQE - Prețuri



Design exterior

Modelul EQE se poziționează ca un sedan de clasă executive, și este al doilea model pe platforma electrică dedicată EVA2 a Mercedes-Benz, după EQS. Design-ul exterior al EQE reușește să îmbine cu succes două dintre cele mai importante caracteristici ale unui autovehicul: performanța și estetica. Farurile cu tehnologie LED Digital Light și grila frontală Black Panel, evidențiate de emblematica stea iluminată a Mercedes-Benz, subliniază caracterul distinctiv al acestui model.

Design interior

Interiorul modelului EQE reprezintă un standard al luxului și tehnologiei avansate. Tabloul de bord Hyperscreen MBUX, care se întinde pe întreaga suprafată a bordului, oferă o interfață intuitivă și personalizabilă, încorporând trei ecrane sub un singur panou de sticlă. Această caracteristică nu doar că redefinește experiența utilizatorului, dar subliniază și angajamentul Mercedes-Benz către inovație și confort și creează contextul unei experiențe de condus de neegalat.

Cumpără-ți acum autovehiculul visurilor tale. Accesează gama Mercedes-Benz EQE de la Autoklass și alege performanța și calitatea.

Caracteristici tehnice ale Mercedes-Benz EQE

Sub capota elegantă, modelul EQE dispune de o suită impresionantă de inovații și caracteristici avansate. Performanțele sunt asigurate de motoarele puternice cu care sunt echipate modelele EQE, de la EQE 300, cu o putere de 245 de cai-putere, până la EQE 500 4MATIC, capabil să dezvolte 408 cai-putere. Aceste motorizări nu asigură doar o accelerare impresionantă, de la 0 la 100 km/h într-un timp ce rivalizează cu cel al supermașinilor, dar și un nivel de rafinament și confort acustic greu de egalat de automobilele convenționale.

Dotată cu suspensia adaptivă, Mercedes-Benz EQE se adaptează perfect la condițiile de drum, oferind o călătorie liniștită și confortabilă, indiferent de suprafața pe care se deplasează. Managementul inovativ al bateriei contribuie esențial la o autonomie generoasă, de până la 660 km conform standardului WLTP, și transformă fiecare călătorie într-o experiență lipsită de grija reîncărcării. Mai mult, încărcarea rapidă a bateriei de mare capacitate, care permite atingerea a 80% în doar 32 de minute la un wallbox, subliniază angajamentul Mercedes-Benz către mobilitatea electrică eficientă și practică.

Echipat standard cu cinci locuri și patru uși, Mercedes-Benz EQE oferă un spațiu generos atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje, cu un volum al portbagajului de 430 de litri, satisfăcând nevoile de spațiu ale majorității utilizatorilor. La o masă proprie de 2410 kg, Mercedes-Benz EQE reușește să mențină un echilibru optim între dimensiune, spațiu și performanță, și demonstrează că luxul și sustenabilitatea pot merge mână în mână.

Sisteme de asistență

Mercedes-Benz redefinește conceptul de confort și siguranță prin sistemele sale avansate de asistență pentru conducătorii auto. Printre acestea, Asistentul de parcare Memory este o inovație remarcabilă, care memorează traseul de intrare și ieșire din locul de parcare obișnuit și permite vehiculului să execute automat aceste manevre. Astfel, stresul parcării zilnice se transformă într-un proces mai relaxant, unde șoferul devine doar observator.

Pe de altă parte, asistentul activ la parcare cu PARKTRONIC nu doar că detectează locurile de parcare adecvate, dar și execută tot procesul de parcare singur. Totodată, cu ajutorul funcției Memory, autovehiculul iese singur din locul de parcare pe același traseu pe care a și intrat.

Pachetul Plus de asistență la rulare oferă avantajele conducerii parțial automatizate nivel SAE 4, cu numeroase sisteme care intervin activ pentru a preveni coliziunile și a îmbunătăți siguranța tuturor participanților la trafic. Asistentul ECO promovează o conducere eficientă și anticipativă, dar și analizează condițiile de drum pentru a recomanda momentele optime de reducere a acelerarii. 

În final, Pachetul de parcare cu cameră video de 360° facilitează identificarea locurilor de parcare și scapă șoferul de stresul parcării prin executarea autonomă a procesului de parcare. Aceste tehnologii avansate evidențiază angajamentul Mercedes-Benz către inovare în domeniul siguranței și confortului auto.

Dacă nu ești convins de toate aceste opțiuni, Autoklass te așteaptă la un test drive. Programează-te chiar acum pe site!

Siguranță

Sistemele de siguranță Mercedes-Benz sunt concepute pentru a oferi o protecție cuprinzătoare și o experiență de condus cât mai sigură și confortabilă. Protecția GUARD 360° este un exemplu remarcabil, oferind o monitorizare completă a autovehiculului prin intermediul alarmei antiefracție și antifurt, precum și protecția la tractare. Acest sistem avansează siguranța pasivă prin detectarea mișcărilor din interior și declanșarea avertizărilor optice și acustice, oferind, de asemenea, notificări despre coliziunile în parcare direct pe smartphone prin aplicația Mercedes me.

Pachetul de parcare cu funcții de parcare de la distanță permite manevrarea autovehiculului înainte și înapoi automat, sub supravegherea atentă a șoferului din exterior, via smartphone. Această funcție este disponibilă doar în Germania. Așadar, în țara noastră sistemul de parcare de la distanță este restricționat.

Asistentul activ pentru păstrarea distanței între autovehicule DISTRONIC ajustează viteza și distanța, adaptându-se la limitările de viteză și la condițiile de trafic. În plus, contribuie la o deplasare mai relaxantă și la optimizarea autonomiei electrice.

Head-up displayul îmbunătățește concentrarea și siguranța prin proiectarea informațiilor esențiale direct în câmpul vizual al șoferului pe parbriz și permite o atenție neîntreruptă la condițiile de drum. Aceste tehnologii subliniază angajamentul Mercedes-Benz către inovarea continuă în domeniul siguranței autovehiculului și confortului pasagerilor.

Pachete și dotări Mercedes-Benz EQE

  • Pachet Advanced: Acest pachet transformă interiorul EQE într-un centru de comandă digital avansat, echipat cu un display central de 12,8'' OLED și un display de 12,3'' pentru șofer, plus integrarea smartphone-ului. La exterior, mânerele încastrate ale ușilor îmbunătățesc aerodinamica, contribuind la reducerea rezistenței la înaintare.
  • Pachet Advanced Plus: Adaugă un nivel superior de confort prin încorporarea tuturor caracteristicilor pachetului Advanced, plus asistență sporită prin DISTRONIC PLUS și pachetul Memory pentru ajustarea electrică a scaunelor față, oferind găsirea ușoară a poziției ideale. Include, de asemenea, închiderea confort a capotei portbagajului, fără contact fizic.
  • Pachet Premium: Extinde echiparea cu tehnologii de top și adaugă la pachetele Advanced și Advanced Plus faruri DIGITAL LIGHT inovatoare, iluminat ambiental activ pentru asistență vizuală și realitate augmentată MBUX pentru navigație avansată care creează o experiență de condus excepțională.
  • Pachet Premium Plus: Reprezintă apogeul confortului și tehnologiei și combină caracteristicile pachetelor Advanced și Premium cu luxuri suplimentare precum climatizare automată pentru o atmosferă interioară optimă, Head-up Display pentru o concentrare îmbunătățită și sistem de sunet Surround Burmester® pentru o ambianță acustică de neegalat.
  • Pachet Night: Accentuează caracterul sportiv și expresiv al exteriorului EQE, cu elemente finisate în negru sau negru cromat, care creează contraste puternice sau tranziții armonioase, și adaugă o notă distinctivă personalității autovehiculului.

Autoklass vine către tine cu o gamă de servicii complete. Oferim opțiunea de buy-back pentru mașina ta, evaluând-o gratuit și corect. Aplică și tu pentru evaluare gratuita.

Mercedes-Benz EQE SUV: aventura electrizantă în stil Mercedes-Benz

Pentru cei care preferă design-ul robust și versatilitatea unui SUV, Mercedes-Benz EQE SUV este răspunsul. Spre deosebire de sedanul EQE, versiunea SUV adaugă spațiu suplimentar și o prezență impunătoare. Designul exterior combină eleganța caracteristică Mercedes-Benz cu elemente specifice SUV-urilor și oferă un echilibru perfect între rafinament și aventură.

Interiorul EQE SUV păstrează aceeași calitate premium și tehnologie avansată, inclusiv sistemul MBUX Hyperscreen. Spațiul generos pentru pasageri și capacitatea mare de încărcare fac din EQE SUV alegerea perfectă pentru familii sau pentru cei pasionați de călătorii prin confort și practicabilitate fără a compromite performanța sau eficiența. Ca și sedanul EQE, versiunea SUV promite o autonomie impresionantă și performanțe remarcabile, datorită motorizărilor electrice avansate și bateriei de mare capacitate.

Mercedes-AMG EQE: eleganță și performanță electrizantă

Mercedes-AMG EQE redefinește limitele performanței în segmentul vehiculelor electrice prin puterea și performanța AMG și tehnologia avansată a propulsiei electrice. Atât versiunea SUV, cât și cea sedan/limuzină beneficiază de pachete de motorizări AMG impresionante: Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC și Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+.

Modelul EQE 43 4MATIC impresionează cu până la 476 de cai putere, în timp ce EQE 53 4MATIC+ ridică ștacheta la 625 de cai-putere. EQE 43 4MATIC oferă o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde, iar modelul EQE 53 4MATIC+ se remarcă prin performanța de doar 3,5 secunde. 

Avantaje autovehicul full electric – Mercedes-Benz EQE

Dacă optezi pentru un Mercedes-Benz EQE te bucuri de tehnologie de ultimă oră, dar faci și un pas semnificativ spre un viitor mai verde. Beneficiile vehiculelor electrice sunt incontestabile: zero emisii, costuri reduse de întreținere și operare, împreună cu o eficiență energetică remarcabilă. În plus, posibilitatea de a încărca vehiculul acasă adaugă un nivel suplimentar de comoditate și accesibilitate și facilitează tranziția spre mobilitatea electrică.

Mercedes-Benz EQE preț

Gama Mercedes-Benz EQE oferă o varietate de opțiuni de motorizare, fiecare cu un punct de preț specific, însă prețul final este dat și de dotările alese. Spre exemplu, varianta EQE 300 Electric Art Edition este disponibilă la un preț de listă care începe de la 68.500 de euro (TVA inclus), iar echiparea reprezintă un echilibru ideal între performanță și eficiență. Pentru cei în căutarea unei experiențe de condus și mai dinamică, modelul EQE 350 4M SUV Electric Art Edition este disponibil la prețuri ce încep de la 90.500 de euro (TVA inclus), cu promisiunea unei performanțe superioare.

Iubitorii de senzații tari vor fi atrași de variantele AMG, Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC și Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+, care încep de la 102.600 de euro, oferind o experiență de vârf în materie de putere și accelerare. Pentru cei care preferă un plus de spațiu și versatilitate, EQE SUV își face intrarea pe piață cu un preț de bază de 85.900 de euro.

Mercedes-Benz EQE și EQE SUV marchează un nou capitol în istoria mobilității. Acestea combină luxul, performanța și sustenabilitatea într-un pachet complet și impresionant. Fie că ești în căutarea eleganței și dinamismului unui sedan sau a versatilității și robusteții unui SUV, Mercedes-Benz oferă opțiuni electrice care îndeplinesc și depășesc așteptările.

Sursă foto: shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com.

MERCEDESMERCEDES-BENZEQEEQE SUV
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro