Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

Revizie tehnica auto: ce presupune si cand trebuie facuta

 03 Noiembrie 2022

Revizia tehnică auto: ce presupune și când trebuie făcută

Ți-ai achiziționat o mașină? Indiferent că este vorba despre una nouă sau rulată, trebuie s-o întreții. Cu cât vei avea mai multă grijă de ea, cu atât va rezista mai mult timp. Prin urmare, reviziile tehnice sunt foarte importante. Dacă vei respecta intervalele recomandate de producător, vei avea parte de mulți kilometri fără griji. O revizie tehnică auto presupune urmarea unor pași destul de simpli. Iată despre ce este vorba. 

  • Revizie tehnică auto: Ce înseamnă
  • Revizie tehnică auto: Ce se schimbă la revizie
  • Revizie tehnică auto: Când se face
  • Revizie tehnică auto: Unde se face


Revizie tehnică auto: Ce înseamnă

Revizia tehnică auto are scopul de a identifica, preveni și remedia problemele mașinii tale. Pe scurt, va prelungi durata de viață a autoturismului pe care îl conduci. De asemenea, această operațiune simplă, efectuată la timp, va contribui la siguranța ta, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic. Din păcate, statisticile poziționează România pe primul loc la accidente auto în Uniunea Europeană. Multe dintre ele se produc din cauza defecțiunilor tehnice. Acesta reprezintă principalul motiv pentru care este bine să știi că mașina este pusă la punct, în momentul în care pleci la drum.

Producătorii de automobile îți dau toate detaliile despre intervalele la care este recomandată o revizie periodică auto. Le vei găsi în cartea tehnică a mașinii. Dacă vei respecta indicațiile de acolo, vei fi mai în siguranță. De asemenea, o revizie auto presupune și identificarea unor alte posibile defecțiuni. Mecanicii din service nu îți vor schimba doar uleiul și filtrele, ci te vor anunța și de existența altor probleme. „Precauția este fiul cel mare al înțelepciunii”, spunea Victor Hugo. Așa că fii precaut și înțelept! Mergi cu mașina la revizie la timpul potrivit! 

Descoperă Pachetele service Autoklass

Revizie tehnică auto: Ce se schimbă la revizie

Așadar, o revizie tehnică auto presupune înlocuirea unor piese și fluide, dar și verificări amănunțite, realizate de personal calificat (îți spunem mai încolo de ce este important să apelezi doar la reprezentanțe și service-uri autorizate). Ce se schimbă la revizie? Aici, răspunsurile variază. În general, revizia tehnică periodică auto include următoarele acțiuni:

  • Înlocuirea uleiului de motor - în cazul mașinilor diesel sau pe benzină. Uleiul de motor este fluidul care dă viață și asigură buna funcționare a autoturismului. În general, un schimb de ulei se face la intervalele de timp recomandate de producător, în manualul mașinii. Tot acolo vei găsi și tipurile de ulei recomandate.
  •  Înlocuirea filtrelor - acestea sunt de mai multe tipuri (de ulei, de aer, de polen și de carburant), iar rolul lor este acela de a opri impuritățile ce ar putea afecta funcționarea mașinii. Filtrele sunt consumabile ce trebuie înlocuite, de asemenea, la intervalele recomandate în cartea tehnică.
  • Verificarea frânelor - sistemul de frânare este printre cele mai importante. De aceea, plăcuțele, lichidul de frână și, în general, capacitatea mașinii de a se opri în mod corespunzător trebuie atent verificate la orice revizie periodică.
  • Alte verificări - mecanicii vor inspecta și alte elemente și sisteme ale mașinii și îți vor semnala eventualele defecțiuni ce trebuie remediate. Printre ele se numără direcția, articulațiile, geometria roților, farurile, indicatorii din bord, curelele și accesoriile, siguranțele, funcționarea cutiei de viteze, iar lista poate continua. Unele dintre verificări pot fi făcute de mecanic și la solicitarea clienților, în cazul în care aceștia constată zgomote ciudate, mirosuri neplăcute sau alte posibile defecțiuni.


Programeaza-te rapid la o verificare


Revizie tehnică auto: Când se face

După cum spuneam, revizia se face în funcție de recomandările producătorului. Va trebui să ții cont de numărul de kilometri parcurși sau de perioada maximă de timp admisă între revizii. În cazul celor mai multe motoare diesel, revizia se impune o dată la 15.000-20.000 de kilometri, iar în cazul celor pe benzină, la 15.000 de kilometri. Pentru mașinile electrice, recomandarea pentru o revizie este, în general, la fiecare 20.000 de kilometri. 

Chiar dacă nu ai parcurs distanțele menționate în manual, revizia tot trebuie făcută, de cele mai multe ori, o dată pe an. De asemenea, este indicat să verifici starea mașinii și înaintea unui drum lung pe care îl ai de parcurs, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Vezi AICI oferta noastra de MAȘINI MERCEDES-BENZ

Revizie tehnică auto: Unde se face

Calitatea serviciilor și pieselor folosite în timpul reviziei auto este extrem de importantă. Sfatul nostru este să apelezi doar la reprezentanțele auto și service-urile autorizate și să folosești numai ulei de motor și filtre recomandate de producătorul mașinii pe care o conduci. Mare atenție la produsele aftermarket și la cele contrafăcute. Utilizarea acestora poate produce defecțiuni majore și îți poate pune viața în pericol. Mai ieftin nu înseamnă și bun. 

Revizie auto service, în rețeaua Autoklass

Grupul Autoklass este Centru Autorizat de Vânzări și Service Mercedes-Benz, smart, Honda și Hymer, fiind unul dintre partenerii autorizați Mercedes-Benz cu cea mai îndelungată experiență din România. În acest moment, Autoklass deține o rețea de 8 sucursale și un punct de lucru la nivel național, 3 dintre acestea cu sediul în București și Ilfov, iar celelalte situate în Constanța, Ploiești, Sibiu și Timișoara. Compania asigură clienților cele mai bune produse și servicii, la cele mai înalte standarde de profesionalism și de calitate, urmând principiul Mercedes-Benz: „The best or nothing”.

REVIZIEMERCEDESAUTOKLASS
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro