Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Cum alegi un portbagaj pentru plafon: ce sa iei in considerare

 18 Ianuarie 2024

Atunci când ești în căutarea unor metode de extindere a locului de depozitare de care dispune mașina, cea mai potrivită soluție poate fi portbagajul pentru plafon. Acesta îți permite să transporți în siguranță echipamente sportive, bagaje și alte obiecte voluminoase care, în mod normal, nu ar încăpea în portbagajul mașinii.

 Deși alegerea unui portbagaj pentru plafon pare să fie o provocare, atunci când cunoști câteva criterii importante, decizia poate deveni mult mai ușoară.

Descoperă, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știi despre alegerea unui portbagaj pentru plafon.

  • 3 motive pentru care un portbagaj pentru plafon este util
  • Cum alegi portbagajul pentru plafon: criterii de luat în considerare
  • Modele de portbagaj pentru plafon
  • Cum montezi pe mașină un portbagaj pentru plafon
  • Alte lucruri de știut atunci când călătorești cu un portbagaj pentru plafon


3 motive pentru care un portbagaj pentru plafon este util

Un portbagaj pentru plafon este util pentru deplasările care necesită multe bagaje și poate fi avantajos chiar și atunci când deții o mașină cu spațiu generos pentru depozitare. Iată de ce:

  1.  Oferă spațiu suplimentar pentru depozitare: în cazul echipamentelor voluminoase, cum ar fi cele de camping sau cele sportive, este util să le depozitezi pe plafonul mașinii, deoarece nu restricționează vederea prin geamul din spate al mașinii. Astfel, poți să aloci spațiul de depozitare din portbagaj valizelor cu haine sau altor lucruri care nu sunt extrem de voluminoase.
  2. Îți permite să transporți obiecte lungi: în funcție de dimensiunea portbagajului suplimentar, ai posibilitatea de a transporta obiecte lungi, care, în mod normal, ar fi fost dificil de transportat în portbagajul mașinii.
  3. Este disponibil într-o varietate de modele: există numeroase tipuri de portbagaje pentru plafon care se pot adapta nevoilor tale. Chiar și atunci când vorbim de transportarea bagajelor voluminoase, ai posibilitatea să alegi un portbagaj care se potrivește cel mai bine nevoilor tale specifice de transport.

 

Cum alegi portbagajul pentru plafon: criterii de luat în considerare

Înainte de a alege un portbagaj pentru plafon, este bine să iei în considerare mai multe aspecte, pentru a te asigura că iei decizia potrivită nevoilor tale. Iată care sunt cele mai importante criterii pe care să le ai în vedere:

Volumul portbagajului

Volumul portbagajului pentru plafon este un criteriu de bază, atunci când decizi ce portbagaj de plafon să achiziționezi. Acesta poate fi stabilit în funcție de nevoile tale de călătorie.

 Un lucru bine de știut aici este faptul că volumul unui portbagaj pentru plafon este exprimat în litri. De exemplu, dacă ai nevoie de spațiu de depozitare pentru un volum mic de lucruri, atunci poți să optezi pentru un portbagaj pentru plafon cu o capacitate de 200 de litri. În schimb, dacă, de obicei, călătorești des, pe perioade îndelungate și pe distanțe lungi, atunci probabil ai nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare și ți-ar fi util un portbagaj pentru plafon chiar și de 700 de litri.

 Descoperă câteva accesorii auto de care s-ar putea să ai nevoie atunci când pleci într-o călătorie cu familia: de la triunghiuri reflectorizante la uleiuri pentru motor, le găsești pe toate pe autoklass.ro.

Forma

Chiar dacă, odată ales volumul dorit, alegerea formei portbagajului pare să nu necesite la fel de multă atenție, ei bine, află că și acest criteriu poate influența modul în care îți transporți lucrurile. Alege o formă a portbagajului suplimentar care se potrivește cel mai bine lucrurilor pe care le transporți cel mai des. De exemplu, dacă îndrăgești pescuitul și printre lucrurile pe care le transporți se află și lansetele, atunci un portbagaj de plafon cu formă alungită poate fi potrivit pentru tine.

Materialul din care este fabricat

Un alt criteriu important de avut în vedere, atunci când alegi un portbagaj pentru plafon, este materialul din care acesta este fabricat. Acest lucru are un impact asupra greutății, durabilității și rezistenței portbagajului suplimentar la condiții meteo.

Portbagaje din plastic sunt ușoare, se păstrează foarte bine în timp și se comportă excelent chiar și la viteze mari.

Sistemele de montare și deschidere

Înainte de a te decide asupra unui portbagaj pentru plafon, verifică de ce sistem de montare dispune. Acesta ar trebui să fie ușor de instalat și de demontat.

De asemenea, amintește-ți să verifici și sistemul de deschidere al portbagajului. Acesta ar trebui să permită un acces facil la lucrurile depozitate.

În acest context, ai putea alege portbagaje pentru plafon care au un capac cu deschidere pe lateral sau pe ambele părți, deoarece acest lucru facilitează accesul la obiectele depozitate.


Modele de portbagaj pentru plafon

Acum că ai văzut la ce să fii atent, atunci când alegi portbagajul pentru plafon, îți prezentăm, în cele ce urmează, câteva modele care ar putea fi potrivite pentru tine:

Cutie portbagaj AMG neagră

Această cutie de portbagaj plafon AMG Mercedes-Benz are o capacitate de aproximativ 410 litri și o sarcină maximă de 70 de kilograme. Având în vedere volumul său, acest portbagaj suplimentar este potrivit pentru tine, dacă ai nevoie de un spațiu suplimentar mediu pentru depozitare.

Alege cutia de portbagaj AMG Mercedes-Benz și transportă-ți lucrurile în siguranță!

Cutie portbagaj Aleo Adventure 225

Această cutie pentru portbagaj are un volum mai mic, de 330 de litri, și o capacitate de încărcare de 75 de kilograme. Este perfectă atât în sezonul de iarnă, pentru transportul echipamentelor sportive, cât și pentru cel de vară, pentru transportul bețelor de pescuit, de exemplu, datorită lungimii sale de 225 de centimetri.

Afla mai multe detalii despre cutia pentru portbagaj Aleo Adventure 225 și vezi dacă se potrivește nevoilor tale!

Cutie portbagaj XL Mercedes-Benz

Fabricată în Germania, cutia de portbagaj XL Mercedes-Benz are o capacitate de 590 de litri și o capacitate de încărcare de 75 de kilograme. Aceasta este cutia de portbagaj perfectă pentru familie, datorită volumului său generos și formei sale, care permit transportul în siguranță al echipamentelor sportive.

Descoperă cutia de portbagaj XL Mercedes-Benz și bucură-te de o montare glisantă confortabilă, care nu necesită prea mult efort.

Cum montezi pe mașină un portbagaj pentru plafon

Dacă te întrebi cum se montează pe mașină un portbagaj exterior auto suplimentar, ei bine, acest lucru depinde de sistemul de montare de care dispune.

Primul lucru pe care îl poți face, atunci când montezi pe mașină un portbagaj suplimentar, este să citești manualul de utilizare, pentru a afla recomandările producătorului. Dacă, în schimb, mașina ta dispune de sistem de montare propriu, verifică-l, pentru a te asigura că este într-o stare bună de funcționare.

Barele transversale: ce sunt și cu ce te ajută

Barele transversale sunt niște componente montate pe plafonul unei mașini și permit montarea portbagajului pentru plafon. Acestea se întind orizontal pe plafonul mașinii și sunt esențiale pentru a crea o bază solidă, pe care să poți monta portbagajul pentru plafon.

Înainte de a monta portbagajul suplimentar, este necesar să montezi barele transversale. În această etapă, este important să folosești o cheie dinamometrică, pentru a strânge șuruburile într-un mod corect, deoarece, atunci când tensiunea e prea mare, poți avaria șuruburile, cu tot cu sistemul de fixare al barelor de portbagaj. Dacă, în schimb, tensiunea este prea mică, apare riscul ca portbagajul suplimentar să nu fie stabil și să cadă în timpul mersului.

Odată ce ai fixat barele transversale, așază portbagajul suplimentar în poziția dorită și utilizează sistemele de fixare și prindere, pentru a-l atașa corect, astfel încât să nu afecteze experiența condusului.


Alte lucruri de știut atunci când călătorești cu un portbagaj pentru plafon

Atunci când călătorești cu un portbagaj suspendat pe mașină, este recomandat să fii atent la câteva aspecte, în ceea ce privește modul în care conduci. Iată care sunt cele esențiale:

 

  • Redu viteza cu care conduci și ține cont că s-ar putea să întâmpini dificultăți la intrarea în unele parcări acoperite. Analizează din timp situația și fii precaut, pentru a nu provoca daune materiale.
  •  Portbagajul suplimentar poate mări consumul de carburant, chiar dacă majoritatea acestor accesorii sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice.
  •  Distribuie atent și echilibrat obiectele depozitate în portbagajul suplimentar, pentru a preveni distribuirea inegală a greutății, ceea ce poate să afecteze stabilitatea mașinii.

 

Așa cum ai văzut, alegerea unui portbagaj pentru plafon auto poate fi o ocazie de a-ți face călătoria mai plăcută și comodă. Ține cont de criteriile sus-menționate și inspiră-te din exemplele din acest articol, pentru a alege portbagajul pentru plafon potrivit pentru tine și nevoile tale, indiferent că optezi pentru un portbagaj auto nou sau pentru cutii portbagaj auto second-hand.

 

Surse foto: autoklass.ro, autoklass.ro, autoklass.ro, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com, shutterstock.com

 

 

 

 

 



MERCEDESAUTOKLASSTHULEPORTBAGAJBARE TRANSVERSALE
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro