Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Ce schimbări au apărut în Programul Rabla 2024? – Obligații și beneficii actualizate

 25 Martie 2024

În cadrul Programului Rabla 2024 au fost introduse noi modificări semnificative, care influențează criteriile de eligibilitate și beneficiile oferite participanților după cum urmează:

  • Programul Rabla Clasic;
  • Programul Rabla Plus;
  • Modificări începând cu 14 martie 2024;
  • Alte obligații ale beneficiarului.


Programul Rabla Clasic:

Prin intermediul Programului Rabla Clasic, beneficiarilor li se acorda un tichet în valoare de 7.000 lei în schimbul casării unui autoturism vechi sau 10.000 lei pentru casarea a două autovehicule uzate.

Tichetele menționate anterior se acordă și pot fi folosite doar pentru achiziționarea unei mașini noi care respectă următoarele criterii:

·       Emisiile de CO2 nu depasesc 150gCO2/km, conform sistemului WLTP;

·       Valoarea autoturismului nu depășește 60.000 euro cu TVA inclus.

Pentru a încuraja înlocuirea mașinilor mai vechi și mai poluante, utilizatorii Programului Rabla 2024 pot beneficia suplimentar și de următoarele ecobonusri:

·       Ecobonus de vechime: 1.500 lei - Se acordă pentru casarea unui autovehicul cu o vechime de cel puțin 15 ani;

·       Ecobonus pentru emisii reduse: 1.500 lei – Se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul care genereazaă emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km;

·       Ecobonus pentru sistem GPL/GNC: 1.500 lei Se acordă pentru achiziționarea unui autovehicul cu sistem GPL/GNC;

·       Ecobonus pentru autoturism hibrid: 3.000 lei – Se acordă pentru achiziționarea unui autoturism hibrid (fără Plug-In).

Programul Rabla Plus

Persoanele care optează pentru achiziționarea unui autoturism 100% electric, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid Plug-In, cu valoare de maxim 70.000 euro tva inclus, nu vor mai primi ecobonusuri. În schimb, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete, indiferent de autovehiculele predate spre cazare, după cum urmează:

·       Ecotichet în valoare de 25.500 lei pentru achiziția unui autovehicul nou, pur electric sau a unui autoturism nou, cu pila de combustie cu hidrogen;

·       Ecotichet în valoare de 13.000 lei pentru achiziția unui autovehicul nou electric hibrid, care generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km, în regim WTLP.

 

Modificări începând cu 14 martie 2024 – Programul Rabla Plus

1.       Autocolant aplicat pe luneta autovehiculelor

·       Începând cu această dată, există obligația de a aplica un autocolant pe luneta autovehiculelor vândute prin intermediul programelor Rabla Clasic sau Rabla Plus;

·       Cumpărătorul (persoană fizică sau juridică) are obligația de a menține acest autocolant pe toată perioada de reținere a autovehiculului (12 luni).

În cazul în care nu sunt respectate condițiile menționate anterior, beneficiarul este obligat să returneze prima de casare.

Alte obligații ale beneficiarului

1.       Înmatricularea autovehiculului în termen de 90 de zile

Beneficiarul are obligația de a înmatricula autovehiculul nou achiziționat în termen de 90 de zile de la primirea facturii finale;

2.       Interzicerea înstrăinării autovehiculului pe o perioada de 1 an

Timp de un an, respectiv pe perioada derulării leasing-ului, beneficiarul nu are voie să înstrăineze autovehiculul nou achiziționat prin intermediul Programului Rabla 2024.

3.       Înmatricularea autovehiculului pe numele beneficiarului

După înceierea perioadei de leasing, beneficiarul are obligația de a înmatricula autovehicululu pe numele lui. Ulterior, autoturismul poate fi înstrăinat.

În cazul în care autovehiculul nou achiziționat este supus unor proceduri legale de urmărire, valorificare sau recuperare, beneficiarul are obligația de a restitui finanțarea.

Autoklass se alătură Programului Rabla 2024.

Toate sucursalele Autoklass se alătură Programului Rabla 2024, oferind o gamă variată de modele eligibile. Beneficiarii acestui program au ocazia să contribuie la un viitor mai sustenabil și totodată, să se bucure de un autovehicul mai sigur, mai performant și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Programul Rabla 2024 oferă un pas important spre un mediu mai curat și un stil de viață mai responsabil.

PROGRAMUL RABLA 2024PROGRAMUL RABLA CLASICPROGRAMUL RABLA PLUS
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro