Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Mercedes-Benz SUVs - eleganța off-road

 28 Iulie 2023

Mercedes-Benz a creat primul autovehicul destinat pasagerilor din lume, iar de peste 100 de ani se bucură de reputația de producător de vehicule de lux de înaltă tehnologie. Această reputație s-a construit pe sedan, dar Mercedes-Benz are și o gamă variată de SUV-uri care sunt cel puțin la fel de atractive ca și sedanurile.

Descoperă în acest articol SUV-urile Mercedes, de la modelele iconice și până la variantele electrice.

  • Modele Mercedes-Benz SUV clasice
  • Mercedes-Benz SUV-uri hibride sau electrice


Modele Mercedes-Benz SUV clasice

Mercedes-Benz GLA 250 4MATIC - SUV mic de lux

Mercedes GLA este un SUV de lux compact, lansat pentru prima dată în 2013 la Salonul Auto de la Frankfurt. Este echivalentul SUV al Clasei A și cel mai mic SUV fabricat de Mercedes-Benz.

GLA, acest model de Mercedes SUV mic, este propulsat de o gamă de motoare în 4 cilindri pe benzină, diesel sau plug-in hybrid și este disponibil fie cu tracțiune față, fie cu tracțiune integrală. Denumirea de GLA urmează linia Mercedes-Benz, astfel încât GL provine de la Geländewagen (vehicul de teren, în limba germană), iar A reprezintă locul modelului în gamă, în acest caz, cel mai mic (Clasa A).

Modelul GLA 250 4MATIC are un motor pe benzină, de 2.0 litri cu turbocompresor, care dezvoltă 224 CP, cu tracțiune integrala, o cutie automata cu 8 trepte de viteză, care, împreună, contribuie la o accelerație de la 0 la 10 km/h in 6.7 secunde și o viteză maxima de 240 km/h.

Modelul GLA este cel mai mic SUV compact de la Mercedes-Benz, care îmbină design-ul elegant cu pragmatismul off-road. La capitolul siguranță, GLA 250 4MATIC a primit 5 stele și este considerat un model foarte fiabil.


Mercedes-Benz GLB - cel mai versatil model compact de SUV

Versiunea de bază a noului GLB (GLB 180) este dotată cu un motor pe benzină de 1.3 litri, în varianta de 136 CP și 200 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizeză în 9,9 secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil este de 6,9 l/100 km.

Mercedes-Benz GLB 250 4MATIC are un motor pe benzină de 2.0 litri, cu 224 CP și 350 Nm. Resursele propulsorului sunt gestionate de o cutie automată cu 8 trepte și de sistemul de tracțiune integrală 4MATIC. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 6,9 secunde, iar viteza maximă e estimată în dreptul valorii de 236 km/h. Consumul mediu este de 7,2-7,4 litri/100 km.

Mercedes-Benz GLB are o lungime de 4.634 de mm, lățimea măsoară 1.834 de mm, iar înălțimea atinge 1.658 de mm. Ampatamentul este de 2.829 de mm, cu 100 de mm mai mult față de Mercedes-Benz Clasa B.

⏩ Dacă vrei să achiziționezi un model de Mercedes SUV second hand, este bine să te îndrepți spre un dealer certificat de marcă. La Autoklass mașinile rulate sunt verificate temeinic și puse în vânzare în stare perfectă, iar tehnicienii de service sunt certificați internațional. Intră pe platforma Autoklass și descoperă modelul Mercedes-Benz la care visezi.


Mercedes-Benz GLC - un SUV de dimensiuni medii

Mercedes-Benz GLC este SUV-ul compact de lux lansat în 2015, ca înlocuitor pentru modelul GLK și ca echivalentul off-road pentru Clasa C.

Deși este clasificat la categoria SUV compact, acesta este un SUV de dimensiuni medii, care se remarcă prin performanțe off-road, design și lux. La interior vei găsi un ecran tactil de 10,25 inch, aplicații CarPlay și Android Auto, instrumentar de bord digital și spațiu generos pentru pasageri.

La capitolul motorizări diesel, modelul GLC poate fi configurat în versiunile 220d, 250d și 350d. Pentru primele două, SUV-ul este propulsat de un motor de 2.2 litri, cu 4 cilindri, 16 valve, care dezvoltă 170 CP, respectiv 204 CP. În versiunea diesel de top (350d), îl poți achiziționa cu un motor de 3.0 litri care dezvoltă 258 CP.

Opțiunile pe benzină și hybrid sunt disponibile pe modelele GLC 200 (2.0 litri, 184 CP), GLC 250 (2.0 litri, 211 CP), GLC 350e (2.0 litri, hybrid, 320 CP), GLC 300 (2.0 litri, 245 CP). Lor li se adaugă modelele AMG 43, 63 și 63S, cu propulsoare de 3.0, respectiv 4.0 și putere cuprinsă între 367 CP și 510 CP.


Mercedes-Benz GLE și GLE Coupé

Mercedes-Benz GLE are o istorie bogată, fiind lansat pentru prima dată în 1997, sub denumirea de Clasa M, iar din 2015, poartă denumirea de GLE.

Mercedes-Benz GLE prezintă caracteristici de lux, fără să sacrifice abilitățile practice și spațiul interior. Ai de ales dintr-o gamă variată de motorizări, de la GLE 350 (2.0l, 4 cilindri, turbo, 258 CP), la GLE 450 (3.0l, 6 cilindri în linie 367 CP) sau GLE 580 (4.0l, V8 biturbo, 489 CP).

Dacă îți dorești sportivitatea absolută poți opta pentru modelele AMG 53, 63 sau 63S, cu 435 CP, 571 CP sau 612 CP. Toate versiunile AMG sunt oferite atât în versiuni de caroserie cu 5 uși sau Coupé.

Modelul GLE este considerat unul dintre cele mai sigure autovehicule din gama sa și este dotat cu echipamente de siguranță inteligent coordonate pentru fiecare din cele patru faze ale conceptului integral de siguranță al brandului Mercedes-Benz:

  • asistență preventivă;
  • asistență în caz de accident iminent;
  • asistență în timpul accidentului;
  • asistență după accident.


La Mercedes-Benz GLE Coupé, natura sportivă a unui coupé se îmbină în mod ideal cu imaginea puternică a unui SUV. Pe lângă performanțele impecabile off-road, GLE Coupé are un design spectaculos.

Datorită liniilor laterale, habitaclului jos și alungit, grilei radiatorului cu stema Mercedes-Benz amplasată central, precum și spatelui cu design impunător, GLE Coupé prezintă caracteristicile unui veritabil coupé Mercedes-Benz. Gama de motorizări pentru GLE Coupé cuprinde propulsoare pe benzină și diesel cu puteri cuprinse între 190 kW (258 CP) și 430 kW (585 CP).


Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz GLS este un SUV de lux de dimensiuni mari, produs pentru prima dată în 2006, sub denumirea Mercedes-Benz GL. Aflat la cea de-a treia generație, Mercedes-Benz GLS (2020) are un caracter aparte.

În ceea ce privește dimensiunile, Mercedes-Benz GLS este cel mai mare SUV din segmentul său, chiar mai lung decât Clasa S sedan. Ampatamentul este de 3,135 mm, cu 60 de mm mai mult decât la generația anterioară. În pofida acestor dimensiuni impresionante, mașina este foarte bine proporționată și impunătoare, fără a fi greoaie.

Mercedes-Benz GLS vine cu dotări standard de ultimă generație. Menționăm aici farurile full-LED cu tehnologia Multibeam, unde fiecare far are 112 matrice.

⏩ Ești interesat de cel mai mare SUV de la Mercedes-Benz? Descoperă oferta Autoklass pentru modelul GLS.


Mercedes-Benz Clasa G - un SUV iconic

Nu puteam să vorbim despre cele mai bune SUV-uri fără sa includem Mercedes-Benz G Wagon, model produs încă din anul 1979, și care și-a păstrat, de-a lungul generațiilor următoare, ADN-ul legendar..

Clasa G, acest iconic Mercedes Benz SUV, este construit atât pentru scenarii off-road, acolo unde cele 3 diferențiale blocabile își pot dovedi abilitățile, cât și pentru șosele asfaltate, fiind extraordinar de ușor de recunoscut de la distanță datorită designului distinctiv. 

Clasa G este disponibilă în trei variante de motorizare, dintre care doar una diesel. , O motorizare AMG V8 de 3,982 cmc și 585 CP asigură modelului un demaraj impresionant de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde.    Clasa G este disponibilă exclusiv cu tracțiune integrală, are reductor și diferențial blocabil.

Mercedes-Benz Clasa Gare o personalitate puternică care te cucerește la prima vedere. Detaliile vintage, precum acel sunet inconfundabil când închizi portiera, îți dau o satisfacție aparte.

⏩ Clasa G de la Mercedes-Benz combină aspectul retro cu tehnologiile noi într-un autovehicul capabil să depășească orice obstacol off-road. Descoperă modelele din G-Class disponibile pe Autoklass.


Mercedes-Benz goes ECO. SUV-uri hybrid și electrice

Sunt disponibile versiuni plug-in ale modelelor GLA, GLC, GLC Coupé, GLE și GLE Coupé. GLA 250e are o autonomie exclusiv electrică de până la aproximativ 60 km, cu zero emisii, iar bateria se încarcă complet în aproximativ 25 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Modelul GLC are o autonomie de până la 122 km și poate fi reîncărcat complet în 20 de minute la o stație de încărcare rapidă. GLE are o autonomie mai mică, de până la 99 km și durează aproximativ 20 de minute încărcarea la stație cu curent continuu.

Toate motorizările pe benzină ale modelelor noi SUV Mercedes-Benz au integrată tehnologia mild hybrid , denumită de EQ-Boost. Acesta este reprezentat de un motor electric suplimentar care ajută la reducerea emisiilor și a consumului de combustibil, îmbunătățind în același timp performanțele acestuia.

Modelele SUV electrice ale brandului german sunt produse sub sub-brandul Mercedes-EQ. Modelul EQA este versiunea electrică a modelului GLA, având o autonomie de până la 492 km pentru EQA 250. Modelul EQB poate fi considerat echivalentul electric al modelului GLB, cu o autonomie de până la 423 km.

EQC a fost primul SUV complet electric de la Mercedes-EQ, fiind asemănător ca dimensiune cu Mercedes-Benz GLC și are o autonomie de până la 420 km și un timp de încărcare de 40 minute pana la 80% la o stație de încărcare rapidă.


Modelul EQS SUV de la Mercedes-EQ se încarcă în 31 de minute la stațiile de încărcare rapidă, are o autonomie complet electrică de 671 km și 0 grame emisii CO2, în timp ce modelul EQE SUV se încarcă până la 80% în 32 de minute, putând parcurge o distanță de 223 km după o alimentare de 15 minute la o stație de încărcare rapidă și până la 596 km cu bateria încărcată complet

Stilul unic Purpose Design conferă modelelor EQE și EQS SUV o estetică complet nouă, inovatoare. Înteriorul luxos al Clasei se îmbină armonios cu spațiul generos al unui SUV și cu designul tipic modelelor Mercedes-EQ.Prin interacțiunea dintre propulsia electrică, programele de rulare, sistemele de asistență, managementul bateriei și al autonomiei, strategiile de recuperare, precum și navigația smart, mobilitatea electrică poate fi experimentată la cel mai înalt nivel.

⏩ Dacă vrei un SUV elegant și sustenabil, modelul Mercedes EQS SUV s-ar putea să fie ceea ce cauți. Are o autonomie a bateriei de până la 671 de km și îl poți găsi pe site-ul Autoklass.

Viitorul SUV-urilor Mercedes-Benz arată promițător, oferind o gamă variată de modele și dimensiuni, punând accent pe sustenabilitate, eleganță și , bune abilități off-road. De-a lungul deceniilor, SUV-urile Mercedes-Benz au reprezentat un etalon pentru siguranța, performanța și confortul de pe șosele și trasee off-road.

Sursa foto: shutterstock

 


MERCEDESSUVAUTOKLASSMERCEDES-BENZG-KLASSEGLSGLAGLBGLCGLE
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro