Descoperă stocul de autovehicule la prețuri avantajoase!
Află mai multe
Coșul este gol.
Nici-un autovehicul nu se află in garaj.
Nici-un accesoriu nu se află la favorit.
Ți-ai configurat modelul preferat, calculele arată că bugetul ți-ar permite achiziția și ai obținut o programare pentru un test drive detaliat. Ce ai mai avea de făcut, înainte de a semna actul de vânzare-cumpărare? Dincolo de bucuria cumpărării unei mașini noi, există câteva aspecte legale de care trebuie să ții cont, pentru conducerea ei pe drumurile publice în deplină legalitate. În rândurile de mai jos, îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru cât mai puține bătăi de cap, înainte de a te urca la volan și de a porni către prima destinație care îți vine în minte.
Vezi AICI cele mai tentante OFERTE SERVICE
Înmatricularea unui automobil nou este un proces solicitant, care îți poate răpi din bucuria momentului. Iată de ce este important să te organizezi cât mai bine și să te asiguri că nu îți lipsește niciunul dintre aceste documente:
În cazul în care mașina va fi înmatriculată pe persoană juridică, este nevoie de documente care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul acesteia, în copie, precum și de împuternicirea persoanei desemnate să solicite înmatricularea. De asemenea, lista de mai sus nu va fi completă fără un extras al contractului de leasing, în cazul în care achiziția vehiculului este finanțată prin această modalitate. Este important ca documentul să conțină părțile implicate, semnăturile acestora, obiectul și durata contractului, precum și datele de identificare ale mașinii.
Vezi categoria noastră de ▶ PROMOTII
Este bine de știut că nu toate actele necesare pentru înmatricularea unui mașini se vor elibera gratuit. Cu toate că nu vorbim despre costuri mari, care să influențeze în vreun fel demersul de a achiziționa o mașină nouă, este bine să adaugi și costurile cu actele, la estimarea sumei totale, pentru ca totul să se desfășoare normal. Astfel, vei achita următoarele sume, în funcție de documentul necesar:
Înmatricularea unei mașini care provine din afara Uniunii Europene este posibilă, dar necesită ceva mai multe documente decât în mod normal. Pentru un vehicul achiziționat din afara UE, care nu a mai fost înmatriculat, este nevoie de următoarele documente:
Vezi categoria noastră de AUTOVEHICULE IN STOC
Indiferent dacă vehiculul provine sau nu dintr-o țară membră a Uniunii Europene, este necesară obținerea dreptul de a circula cu numere de înmatriculare roșii. Legea prevede obligativitatea unei autorizații provizorii de circulație, ce se emite pentru o perioadă de maximum 90 de zile. Aceasta își pierde valabilitatea în momentul în care expiră asigurarea obligatorie de răspundere civilă. Eliberarea acestui document cu valabilitate temporară depinde de următoarele acte:
Acum știi ce trebuie să faci pentru a circula în deplină legalitate pe drumurile publice, la volanul noului tău automobil. Cu o cheltuială minimă, dar cu resurse considerabile de timp, de care vei avea nevoie, întregul proces al înmatriculării unui automobil nu este neapărat o experiență plăcută. Verifică dacă dealerul pe care l-ai ales îți oferă facilitatea de a prelua toți pașii necesari înmatriculării definitive.
Credit foto: Shutterstock