Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Buy back auto: ce este, avantaje, oferte disponibile

 06 Decembrie 2022

În acest articol îți explicăm ce înseamnă buy back, în ce constă acest proces și cât de complicat este. De fapt, vei vedea că este foarte simplu. Procesul de buy back auto presupune câțiva pași extrem de simpli prin care vei reuși să scapi rapid de vechea mașină și să te alegi cu alta de generație mai nouă. Așadar, iată tot ce trebuie să știi. 

  • În ce constă procesul de buy-back auto
  • Cum decurge evaluarea mașinii vechi în cadrul procesului de buy-back auto
  • Buy back auto și trade in: proceduri finale
  • Programul Mercedes-Benz Certified
  • Avantaje buy-back auto


În ce constă procesul de buy back auto

La Autoklass, în cadrul procesului de buy back auto, îți vei folosi vechea mașină ca avans pentru achiziția uneia noi sau rulate. Întreaga procedură este cât se poate de clară și transparentă: 

  • completezi formularul online cu datele mașinii pe care o deții;
  • mașina îți este evaluată gratuit;
  • primești o ofertă estimativă din partea reprezentanței;
  • dacă prețul ți se pare corect, pasul următor va fi programarea la service pentru o evaluare amănunțită. 

Există și câteva reguli de îndeplinit. Mașina trebuie să aibă o vechime mai mică de opt ani, istoric complet de service, iar rulajul să fie sub 200.000 de kilometri.   

Începe acum procesul de buy-back auto pe Autoklass.ro

Cum decurge evaluarea mașinii vechi în cadrul procesului de buy back auto

Prețul vechii mașini se stabilește pe baza mai multor factori. Cei mai importanți sunt starea tehnică și vizuală, vechimea, rulajul, dotările, valoarea de piață. În funcție de acești factori, reprezentanța îți va face o ofertă. 

  • Criteriile de stabilire a valorii mașinii vechi:
  • Aspectul vizual;
  • Constatarea eventualelor defecte tehnice;
  • Istoricul de service (revizii, reparații);
  • Verificarea numărului de kilometri parcurși;
  • Istoricul proprietarilor, de la prima înmatriculare până în prezent.


Buy-back auto și trade-in - proceduri finale

După stabilirea valorii autoturismului vechi, reprezentanța îți va comunica o ofertă. O poți accepta sau refuza. În cazul în care ești mulțumit de evaluare, se va face un contract de vânzare-cumpărare și vei putea opta fie pentru buy back, fie pentru trade-in. Care este diferența dintre cele două proceduri? Răspunsul este simplu: 

  • La buy back, vei schimba autoturismul vechi cu unul nou
  • La trade-in, vei schimba autovehiculul vechi cu unul rulat. 

În ambele situații, îți vei alege mașina dorită și vei avea de plătit diferența. Poți opta și pentru finanțare, suma aferentă vechii mașini reprezentând avansul. 

Vechea mașina urmează să o predai, alături de certificatul de atestare fiscală (cu zero datorii) și fișa de înmatriculare vizată. Apoi, vei prelua noua mașină și asta este tot. Ai finalizat procesul de achiziție. 

Programul Mercedes-Benz Certified

La Autoklass, vei găsi cele mai bune mașini rulate certificate, disponibile prin trade-in. În cadrul programului Mercedes-Benz Certified, toate autovehiculele rulate sunt certificate. Ce înseamnă acest lucru? 

Rulajul este verificat și garantat, beneficiezi de garanție europeană timp de 24 de luni, întreținerea este gratuită timp de 6 luni/10.000 de kilometri, ai 10 zile la dispoziție în care poți înlocui mașina. Pentru a fi certificat, fiecare autoturism rulat Mercedes-Benz trece printr-o serie de peste 200 de puncte de inspecție și verificare amănunțită, efectuată de către tehnicieni specializați. 

În cazurile în care este necesară înlocuirea unei piese, sunt folosite numai piese de schimb de origine, pentru a asigura cel mai înalt grad de calitate și performanță. Tehnicienii de service din centrele Mercedes-Benz efectuează întotdeauna o evaluare profesionistă şi corectă a autoturismului deținut. Astfel, acesta poate fi lăsat ca avans pentru achiziția unui autoturism rulat Mercedes-Benz Certified.

Află mai multe despre programul Mercedes-Benz Certified


Avantaje buy-back-ului auto

Cel mai mare avantaj al procesului de buy back auto este acela că vei scăpa de toate bătăile de cap aferente vânzării vechii mașini. Nu va mai trebui să stabilești vizionări, să publici anunțuri de vânzare, să alergi după documente, să porți negocieri cu necunoscuți. De asemenea, toate costurile inițiale de evaluare vor fi suportate de dealerul auto. Un alt avantaj este acela că te vei putea folosi de vechea mașină până la semnarea actelor pentru noul autoturism. 

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre procesul de buy back auto. Este, de departe, cea mai bună și simplă metodă prin care îți poți valorifica mașina veche. 

Sursa foto: Shutterstock



BUY-BACKTRADE-INAUTOKLASSMERCEDES-BENZMERCEDES
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro