Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Autoturisme sustenabile si autonome: viitorul industriei auto

 05 Decembrie 2022

O privire în lumea autoturismelor autonome

Viitorul industriei auto este deja aici. Ținând cont de expunerea tot mai mare a autovehiculelor electrice sau de boom-ul tehnologic din producția de autoturisme autonome, modelele din era modernă sunt tot mai prezente în viața noastră. Adoptând un mod de fabricare sustenabil, un design futurist și o tehnologie de ultimă generație, aceste autovehicule sunt următorul pas în ceea ce privește modul în care privim și folosim mașinile.

Desigur, toate aceste tehnologii și inovații sunt atent monitorizate și ținute în parametrii de vârf ai siguranței, prin introducerea de noi opțiuni de siguranță a șoferului și a pasagerilor. Astfel, Mercedes-Benz se asigură de faptul că întreaga sa clientelă se poate bucura de tehnologia viitorului, fiind în siguranță tot timpul.

În cele ce urmează, vom dezvălui pe larg care sunt toate inovațiile introduse pe modelele de top, atât în ceea ce privește autonomia, cât și siguranța. Vom afla cum devin automobilele tot mai eficiente și mai sustenabile, ce funcții putem găsi standard și care sisteme sunt opționale. 

  • Sustenabilitate, fiabilitate, calitate
  • Autoturisme autonome - modul de deplasare al viitorului
  • Siguranța - o prioritate obligatorie
  • EQS - un model unic și vizionar
  • Clasa S - regele nișei premium
  • Sustenabilitate și autonomie - concluzii


Sustenabilitate, fiabilitate, calitate

Aceste valori fac parte din ADN-ul Autoklass, indiferent că ne referim la smart sau Mercedes-Benz, la autovehicule rulate sau noi, la serviciile de vânzare sau la cele de post-vânzare. Promovarea unui stil de viață sustenabil este o prioritate pentru companie, tocmai de aceea implicarea în susținerea sportului și a performanței a fost mereu prezentă (drept exemple, Autoklass susține echipa națională de fotbal a României sau echipa de baschet CSU Sibiu).

Făcând tranziția către noi moduri de propulsie, mai eficiente și mai economice, Mercedes-Benz rămâne un pionier în inovație, în special în ceea ce privește dezvoltarea unor tehnologii electrice de top și electrificarea întregii game de autovehicule. Reprezintă atât o prioritate, cât și o obligație ca o companie atât de importantă să joace un rol definitoriu în protejarea mediului. Cu un ochi la dezvoltarea condusului autonom și cu altul la siguranța șoferului, a pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic, Mercedes-Benz se asigură că viitorul este implementat corect, atât din punct de vedere tehnologic, cât și al siguranței. Funcții și sisteme noi, introduse după teste temeinice pe mașinile de serie, vor ajuta planeta și vor contribui la crearea unui trafic mai sănătos, mai sigur și mai confortabil.

Fiabilitatea și calitatea autoturismelor comercializate de compania noastră au fost, sunt și vor rămâne întotdeauna la cele mai înalte standarde. Considerăm că un dealer autorizat de marcă rămâne cel mai sigur canal de achiziție, atât în ceea ce privește autovehiculele, cât și serviciile oferite.

 

Autoturisme autonome - modul de deplasare al viitorului

Mercedes-Benz reprezintă primul constructor de autoturisme ce a pus în producția de serie mașini un sistem de condus autonom de nivel 3 în Europa. Acesta a fost, de asemenea, primul sistem de nivel 3, certificat la nivel internațional.

Sisteme precum Drive Pilot, introduse în premieră pe Clasa S, și mai recentul model EQS permit automatizarea condiționată, ceea ce înseamnă că sistemul manipulează toate sarcinile de condus, în vreme ce șoferul poate prelua controlul la cerere. Și mai important, șoferii nu mai trebuie să supravegheze constant vehiculul, în anumite situații și condiții. În cazul Drive Pilot, aceste condiții sunt blocajele în trafic sau traficul congestionat, pe segmente potrivite de autostradă, la viteze de până la 60 km/h. Deși acestea sunt printre cele mai stresante situații, șoferii mașinilor Mercedes-Benz vor putea să se relaxeze, să se joace sau chiar să lucreze, în timp ce mașina se conduce singură. Per total, este o experiență de tip „mâini-libere” completă.

Această experiență este posibilă prin echiparea cu sistemul LiDAR, camere, radar și senzori cu ultrasunete, precum și cu o hartă de precizie înaltă, ce are marja de eroare de 1 centimetru. Toate acestea permit automobilului să știe cu exactitate unde se află și ce obstacole sunt în jur (atenție, acest sistem nu este disponibil sau funcțional în toate țările).

 

Siguranța - o prioritate obligatorie

Unul din punctele-cheie ale aspectului siguranței este acela în care, dacă mașina simte că s-a întâmplat o defecțiune, sistemul va preda controlul către șofer. Dacă acesta nu reacționează în decurs de zece secunde, sistemul va opri mașina automat, într-un mod care este lipsit de pericole, atât pentru autovehicul, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Câteva din sistemele automatizate de siguranță, implementate de Mercedes-Benz în modelele de vârf, sunt: cruise-control adaptiv, centrare pe banda de mers, schimbare automată de bandă de mers, frână de urgență automată, asistență la evitare (pentru pietoni și bicicliști), monitorizarea unghiurilor moarte, asistență la parcarea automată, faruri adaptive. Iar acestea sunt doar câteva din serviciile de siguranță, aspect ce delimitează limuzinele Mercedes-Benz de concurență.

De asemenea, Autoklass se asigură de funcționarea impecabilă a masinilor rulate, care sunt verificate temeinic și sunt puse în vânzare într-o condiție perfectă. De aceste lucruri se ocupă tehnicienii noștri de service, care sunt certificați internațional. Siguranța autovehiculelor rulate este prioritară, iar acest aspect este tratat cu o seriozitate deplină, de către profesioniști dedicați.

EQS - un model unic și vizionar

Îmbinând calitatea atât de familiară a mărcii Mercedes-Benz cu inovațiile de top și cu tehnologia de propulsie electrică, EQS este un autovehicul puternic, cu un design fluid șio eleganță subtilă. Lansat în luna mai 2021, modelul și-a făcut deja simțită prezența pe piața automobilelor de top, fiind un lider detașat în tot ceea ce înseamnă progres, tehnologie și eficiență.

Printre dotările standard găsim virarea roților spate, update-uri distribuite over-the-air, încărcare wireless pentru telefonul mobil, sistem de camere 360 de grade, intrare fără cheie, în vreme ce, printre sistemele opționale, întâlnim scaune cu masaj, head-up display cu realitate augmentată, uși ce se deschid și închid automat, sistem de plată integrat pentru taxele de drum*, control prin gesturi și multe alte asemenea noi tehnologii.

Câteva aspecte ce diferențiază EQS de restul modelelor electrice de top de pe piață sunt cele referitoare la condusul autonom. Astfel, EQS a introdus sistemul Drive Pilot (oferit în premieră mondială pe clasa S), fiind primul automobil ce poate beneficia de un asistent automatizat la parcare de nivel 4, sistem numit Intelligent Park Pilot.

Putând opta pentru o variantă nouă sau una rulată și certificată, Autoklass propune oferte diverse și asigură un service de cea mai înaltă calitate, cum este și recomandat pentru o asemenea mașină de top. Mentenanța, întreținerea și servisarea corectă a unui autovehicul vor asigura o durată de viață prelungită a acestuia, conformă parametrilor stabiliți de către producător, atât în ceea ce privește verifiările de rutină sau cele sezoniere, cât și cele ce necesită reperații sau intervenții detaliate.


Clasa S - regele nișei premium

A șaptea generație a clasei S, lansată la finalul anului 2020, rămâne un standard de lux, tehnologie și eficiență. Precum în cazul edițiilor trecute, cele mai noi opțiuni și tehnologia de vârf se regăsesc chiar și în dotările standard ale modelului, în timp ce unele dintre sistemele și funcțiile opționale sunt oferite exclusiv pe acest model. Istoric, clasa S a setat și ridicat baremul nișei limuzinelor de lux, introducând funcții pe care ceilalți concurenți le vor implementa în viitor.

În termeni de sustenabilitate, clasa S domină piața din nou, având unul dintre cele mai eficiente sisteme de propulsie, fiind prietenoasă cu mediul și dovedind încă o dată supremația brand-ului Mercedes-Benz în industrie.

Nu în ultimul rând, clasa S se impune prin cele mai performante și sigure sisteme de self-drive, de frânare și de asistență pentru șofer. În limuzină găsim tehnologii futuriste, ce îmbină direcția de condus autonom cu atenția pentru siguranță și confort, atribute atât de familiare celei mai cunoscute mașini de lux de pe piață. La orele de vârf, în călătoriile lungi pe timp de noapte sau pe trasee necunoscute, modelul dumneavoastră Mercedes-Benz Clasa S vă degrevează semnificativ de sarcini exact în situațiile stresante. Acest lucru este posibil datorită unui concept care transformă fiecare drum cu un autovehicul Mercedes-Benz într-o experiență sigură și inconfundabilă: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Pentru că timpul petrecut la volan este timpul dumneavoastră, timpul să vă relaxați, timpul să vă încărcați cu energie, astfel încât să ajungeți la destinație nu doar în siguranță, ci și mai relaxat.

Pe lângă oferta generoasă de autovehicule și ținând cont de calitatea superioară a acestui model, Autoklass pune la dispozitie o gama variată de servicii de intretinere, pentru o mentenanță corectă și profesională a noii clase S.

 

Sustenabilitate și autonomie - concluzii

  • Modul de propulsie electric este una dintre tehnologiile cele mai avansate, acest tip de deplasare fiind tot mai dezvoltat și căutat. Coroborat cu funcțiile automatizate, putem avea o vedere clară asupra imaginii autovehiculelor viitorului
  • Atenția pentru siguranță a sistemelor de condus autonom este una prioritară, indiferent că vorbim despre modele noi sau modele rulate și certificate
  • Serviciile post-vânzare recomandate și autorizate de către brandul producător sunt esențiale pentru menținerea funcționării autovehiculelor în cei mai buni parametri
  • Mercedes-Benz, în calitate de pionier al industriei automobilelor, tinde zi de zi spre inovații pentru o mobilitate sustenabilă.


Pe măsură ce noile tehnologii autonome vor fi tot mai prezente în mașinile de zi cu zi, lumea automobilistică va face tranziția către noi sisteme de propulsie, ce aduc cu ele o planetă mai curată, un trafic mai sigur și noi moduri în care vom conduce și ne vom folosi mașinile. Indiferent că va fi vorba despre modele hibrid sau full electrice, Mercedes-Benz își propune ca toate automobilele produse să fie conform standardelor de top ale industriei și să ofere o experiență impecabilă pentru călătorii, iar noua flotă de vehicule să devină neutre în ceea ce privește emisiile de CO2, până în 2039, și să nu mai aibă un impact relevant asupra calității aerului din orașe.

Autoklass, ca dealer autorizat al brandurilor Mercedes-Benz și smart în România, susține siguranța pe drumurile publice, precum și promovarea unei culturi bazate pe calitate, diversitate și atenție către client. Compania promovează un set de valori sociale corecte și sănătoase, tocmai de aceea nu ne vom abate de la principiile pe care ne-am clădit imaginea: profesionalism, transparență și servicii ireproșabile.

 

Surse foto: Unsplash / Autoklass

CONDUCERE AUTONOMAMERCEDESAUTOKLASSCLASA SEQS
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro