Coșul este gol.
Nici-o masina nu se află in garaj.
Nici-un accesoriu nu se află la favorit.
Coșul este gol.
Nici-o masina nu se află in garaj.
Nici-un accesoriu nu se află la favorit.
Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești.
Ca urmare a desfășurării, timp de cinci ani, a unui proiect pilot ce încuraja accesul și prezența la grădiniță a copiilor din familii defavorizate, printr-un set de intervenții integrate socio-educaționale având ca mecanism central tichetul social pentru grădiniță condiționat de frecvența, în anul 2016 a intrat în vigoare legea Fiecare Copil în Gradiniță, prin care toți copiii din medii defavorizate primesc aceste tichete, dacă frecventează în mod constant gradinița.
În anii următori au fost implementate o serie de proiecte care au adus cărțile si literația mai aproape de copii, părinți și profesori: Caravana Fiecare copil în grădiniță 2016, Caravana Poftă de carte 2017, Caravana Fiecare copil merită o poveste 2018, Ateliere de vară Șotron sau Centre de lectură și științe Povești sub Lupă, toate însoțite de formări pentru profesorii - voluntari participanți la proiecte.
În anul 2019, OvidiuRo a continuat, și cu sprijinul Autoklass, programul lansat cu un an înainte, Fiecare copil merită o poveste – un program pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, ce aduce în toate județele țării o serie de intervenții constând în:
Misiunea asociației este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular
pe cea a copiilor născuți și nenăscuți.
În 2019, Asociația ProVita a continuat cu sprijinul Autoklass derularea programelor axate pe:
Susținerea celor 120 de persoane, din care 80 copii și adolescenți, tineri orfani care au părăsit sistemul de stat, femei și bărbați în vârstă care locuiesc în campusul asociației și a celorlalți asistați (în jur de 400 de persoane) care se află în grija familiilor din satele Valea Plopului și Valea Screzii. Sprijinirea educației copiilor conform aptitudinilor și vocației fiecăruia în parte. Un program de prevenire a abandonului școlar prin sprijinirea materială și financiară a familiilor nevoiașe aflate în imposibilitatea susținerii copiilor în instituțiile de învățământ.
Susținând proiectul Via Transilvanica cu încă 7 kilometri, și fiind partener de mobilitate, AUTOKLASS a contribuit activ la conturarea ”Drumului care unește”. În luna decembrie, echipa a continuat tradiția începută în anul 2018 și a contribuit la distribuirea cadourilor din cadrul proiectului Camionul de Craciun.
Peste tot pe unde sunt terminate tronsoanele Via Transilvanica, oamenii pornesc pe traseu pe jos, cu bicicleta sau călare. Mai mult, după calculul făcut de geograful Cristi Flueraru, există până acum 691 de kilometri marcați, depășind astfel jumătate din lungimea totală a traseului. Echipa Autoklass a fost alături de voluntarii Tășuleasa Social și a marcat traseele din județele Brașov și Mehedinți. În plus, pentru promovarea traseului în rândul clienților noștri, în fiecare sucursală Autoklass există o bornă în mărime naturală, care în anul 2020 urmează a fi montată. Alături de aceasta este Ghidul Drumețului, care cuprinde informații importante despre toate etapele de pregătire pentru parcurgerea acestui drum, infrastructura traseului (etapele de parcurs, modalitățile de semnalizare și marcare, hărți, locuri de cazare, locuri critice, echipament etc.), comportamentul adecvat pe parcursul traseului și alte recomandări, imprimat pe hârtie 100% reciclată.
Asociația se ocupă cu îmbunătățirea infrastructurii turistice montane prin (re)marcarea traseelor montane pierdute sau distruse, organizează ture și ateliere de inițiere în mersul pe munte, prim ajutor, schi, alpinism și escaladă.
Implicarea membrilor echipei este o alegere personală a fiecăruia. Împreună au refăcut traseele turistice montane care urcă din Bran spre Omu și au instalat stâlpi și săgeți indicatoare noi. Aceste lucruri au presupus urcarea unei mari părți din traseu cu materialele de lucru în rucsac iar munca în sine a constat în: