Coșul este gol.

Nici-un autovehicul nu se află in garaj.

Nici-un accesoriu nu se află la favorit.

  • Romania flagAi nevoie de ajutor?Contacteaza-ne la:
  • Ukraine flagПотрібна допомога?Зв’яжіться з нами:
  • +40 317 133 333

Totul despre modelul EQS de la Mercedes-EQ: de la siguranță la tehnologii revoluționare

 06 Decembrie 2022

Modelul EQS este limuzina cu propulsie electrică ce redefinește luxul automobilistic. Fiind primul model Mercedes-EQ ce are noua arhitectură electrică dedicată gamei, acesta îmbină tehnologia, funcționalitatea și conectivitatea, încântând atât pasagerii, cât și conducătorul auto. În funcție de dorințele si nevoile personale, putem alege dintre cele 5 combinații de putere si autonomie ale modelului EQS, toate având zero emisii de dioxid de carbon. Pornind de la modelul EQS 450, cu unconsum de 18,9 - 16,2 kWh/100 de kilometri și finalizând cu Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+, ce are un consum de curent în regim mixt de 23,9 - 21,5 g kWh/100 km poți configura autovehiculul astfel încât să te reprezinte.

  • Mercedes-Benz: tradiție, inovație și rafinament
  • Eficiență și autonomie
  • Aspectul exterior
  • Climatizare
  • Ambient
  • Mobilitate
  • Tehnologie și siguranță


Mercedes-Benz: tradiție, inovație și rafinament

Ca parte a inițiativei „Ambition 2039”, obiectivul Mercedes-Benz este de a avea o flotă de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe întregul lanț valoric și pe întregul ciclu de viață până în 2039 - cu 11 ani mai devreme decât prevede legislația UE. În multe arii, Mercedes se gândește deja la viitor prin crearea noului model EQS, conceput pentru a fi cât mai sustenabil. Pentru fabricarea mașinii s-au utilizat sisteme fără emisii de carbon, inclusiv covorașele fiind realizate din fire de bambus. Acest lucru se datorează faptului că Mercedes-Benz acordă atenție fiecărei etape a lanțului de producție, de la rețeaua de furnizori până la propria producție. Obiectivele de protecție a mediului propuse de Mercedes-Benz au fost confirmate de Science Based Target Initiative (SBTI).


Vezi AICI oferta noastră de MAȘINI MERCEDES-BENZ


Eficiență și autonomie

Specialiștii în aerodinamică, împreună cu designerii au reușit să obțină un coeficient de rezistență de 0,2, astfel modelul EQS devenind un etalon pentru mașinile de serie. Această performanță, permite parcurgerea unei distanțe mai lungi cu o singură încărcare a bateriei, în deplin confort acustic, datorită unui nivel de zgomot redus în timpul condusului. În ceea ce privește frânarea regenerativă, EQS permite scăderea progresivă a vitezei, atât urban, cât și extraurban, fără a acționa pedala de frână. Modul de recuperare este reglabil pe trei nivele, ce pot fi setate cu ajutorul padelelor de la volan.

Cu o autonomie de până la 780 de kilometri (WLTP) și o putere de până la 658 CP, motorul EQS îndeplinește, de asemenea, toate așteptările unei limuzine progresiste din segmentul Clasei S. Toate modelele EQS au un sistem de propulsie electric (ATS) pe puntea spate, în timp ce versiunile 4MATIC au, simultan, un eATS pe puntea față.

EQS marchează lansarea unei noi generații de baterii cu o densitate a energiei semnificativ mai mare. Software-ul inovator de gestionare a bateriei, dezvoltat intern, permite actualizări prin aer (OTA). În acest fel, sistemul de gestionare al energiei rămâne actualizat pe tot parcursul ciclului de viață. În ceea ce privește chimia celulară, conținutul de cobalt al catodelor a fost redus la zece la sută.

Modelul EQS poate fi încărcat cu până la 200 kW la stațiile de încărcare rapidă cu curent continuu. Astfel, în doar 15 minute, bateria se încarcă suficient pentru a parcurge o distanță de 300 de kilometri. În cazul în care încărcarea se face la stațiile publice sau acasă, cu ajutorul wall-box-ului, se utilizează încărcătorul de bord, special pentru curent alternativ, care poate poate încărca cu până la 22 kW. 

Funcția Electric Intelligence planifică cea mai rapidă și mai convenabilă rută, inclusiv opririle pentru încărcare, pe baza a numeroși factori, reacționând dinamic la blocajele din trafic sau la o schimbare a stilului de conducere. O caracteristică a modelului EQS este afișarea pe sistemul MBUX (Mercedes-Benz User Experience), atât a autonomiei, cât și dacă gradul de încărcare al bateriei este suficient pentru a reveni la punctul de pornire fără încărcare. Conducătorul auto poate adăuga sau elimina stațiile de încărcare de pe traseul prestabilit. De asemenea, tehnologia implementată în cadrul acestui model permite calcularea estimată a costului de încărcare.


Aspectul exterior

Modelul EQS reprezintă luxul automobilistic la superlativ: propulsia electrică facilitează un concept complet nou. Mult mai flexibil și mai aerisit decât la limuzinele obișnuite, însă uimitor de elegant: un singur arc înconjoară întregul autovehicul. În plus, capitonajul radiatorului cu grila din față și benzile luminoase din față și spate, tipice Mercedes-EQ, transmit senzația de modernitate.

Farurile inovatoare conectate printr-o bandă de lumini și grila radiatorului de culoare neagră formează designul distinctiv al părții din față. Aspectul exclusivist al grilei radiatorului Black Panel cu steaua centrală Mercedes-Benz poate fi îmbunătățit, opțional, cu un model tridimensional de stea. Designul preia steaua originală a Daimler-Motorengesellschaft, care a fost înregistrată ca marcă comercială în anul 1911.

EQS este primul Mercedes care oferă opțiunea de a activa funcții complet noi ale vehiculului prin intermediul actualizărilor Over-the-Air (OTA). Aceasta înseamnă că, în urma achiziției și a configurării inițiale a noului automobil, unele dintre caracteristicile EQS pot fi adaptate ulterior, în funcție de preferințele personale.

Opțional, EQS are uși automate în față și în spate. Când șoferul se apropie de mașină, în primul rând mânerele ușilor se extind. Pe măsură ce se apropie mai mult, ușa șoferului se deschide automat. Folosind MBUX, șoferul poate, de asemenea, să deschidă ușile din spate, pentru a lăsa copiii în fața școlii, de exemplu..

 

Vezi AICI ofertele speciale MERCEDES-BENZ


Climatizare

Calitatea aerului reprezintă un element important pentru modelul EQS. Sistemul ENERGIZING AIR CONTROL PLUS permite monitorizarea constantă a calității aerului. Filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air) are un nivel de filtrare foarte ridicat, care îi permite să capteze particule fine, micro-particule, polen și alte substanțe care intră în habitaclu împreună cu aerul din exterior. Dioxidul de sulf, oxizii de azot și mirosurile sunt, de asemenea, reduse datorită unui strat de cărbune activ. Filtrul HEPA are certificarea ZG 250-1 "OFI cert" în domeniul virușilor și bacteriilor.

 

Nivelurile de particule din exteriorul și interiorul vehiculului sunt, de asemenea, afișate în MBUX. Acestea pot fi vizualizate în detaliu în meniul dedicat calității aerului. Dacă calitatea aerului exterior este scăzută, sistemul poate recomanda, de asemenea, închiderea geamurilor laterale sau a trapei glisante.

 

Fiind un vehicul excepțional de inteligent, EQS are până la 350 de senzori, în funcție de gradul de echipare. Aceștia înregistrează distanțe, viteze și accelerații, condiții de iluminare, precipitații și temperaturi, gradul de ocupare al scaunelor, precum și clipirea din ochi a șoferului sau ceea ce solicită pasagerii. Această multitudine de informații este procesată de unități de control care, analizate de algoritmi, iau decizii cu viteza fulgerului. Ei sunt creierul autovehiculului. Noul EQS își poate extinde capacitățile pe baza unor noi experiențe, deoarece este foarte capabil să învețe datorită inteligenței artificiale (AI).


Sunet

Experiența sunetului din EQS face, de asemenea, trecerea de paradigmă de la o mașină convențională la una electrică. O varietate de sisteme de sunet permit o configurare acustică individuală. În combinație cu sistemul de sunet surround Burmester®, EQS dispune de cele două coloane sonore Silver Waves și Vivid flux. Ca experiențe de sunet, acestea pot fi selectate sau dezactivate de la nivelul consolei centrale. Un alt soundscape poate fi deblocat folosind tehnologia over-the-Air.

În timpul condusului, puteți opta pentru programele predefinite ale opțiunii ENERGIZING COMFORT. Acestea au fost proiectate împreună cu ecologistul acustic Gordon Hempton. Acestea oferă o experiență audio captivantă și impresionant de realistă la bord, asociind sunete, lumini și imagini.


Manevrabilitatea

Manevrabilitatea mașinii este datorată punții spate viratoare, cu un unghi standard de 4.5 grade. Opțional, roțile din spate pot avea un unghi de virare de până la 10 grade, ceea ce scade raza de bracaj a autovehiculului ce are o lungime de peste 5 metri, la 10.9 m - distanță comună pentru modele de autovehicule compacte.

Unghiurile punții spate și traiectoria autovehiculului sunt afișate în meniul de conducere de pe consola centrală.

Datorită senzorilor inteligenți cu care este dotat autovehiculul, parcarea nu este o problemă. Cu ajutor sistemului Remote Parking Assist, șoferul poate manevra mașina doar prin intermediul telefonului. În plus, modelul EQS poate fi dotat cu sistemul valet, în funcție de restricțiile fiecărei tări și de dotările optionale instalate, care permite mașinii intrarea sau ieșirea din parcare, independent de șofer.

Tehnologia revoluționară a farurilor DIGITAL LIGHT (standard de la nivelul de echipare Advanced plus) permite proiectarea pe șosea a marcajelor de ghidare sau a simbolurilor de avertizare. Avem doua funcții de asistență noi, care oferă instrucțiuni de avertizare/direcție în cazul în care Lane Keeping Assist sau Blind Spot Assist detectează un pericol. DIGITAL LIGHT are un modul de lumina cu trei LED-uri extrem de puternice in fiecare far, a carui lumina este refractata si directionata de 1,3 milioane de micro-oglinizi. Prin urmare, rezoluția marcajelor este mai mare de 2,6 milioane de pixeli..

Cu sistemul opțional DRIVE PILOT, EQS va putea conduce în mod autonom, fiind condiționat de o viteză de până la 60 km/h, indiferent dacă densitatea traficului este ridicată sau se află în cozi formate pe anumite secțiuni de autostradă. Sistemul va fi disponibil, pentru început, în Germania, nefiind disponibil în Romania. Acest lucru va reduce stresul șoferului, oferindu-i timp pentru a face alte lucruri în timp ce este în mașină, cum ar fi navigarea pe web sau participarea la ședințe online cu ajutorul aplicației In-Car Office.


Tehnologie și siguranță

Un punct de atracție absolut în interiorul modelului EQS 580 4MATIC este MBUX Hyperscreen, montat ca standard. Această unitate de ecran mare, curbată, se întinde aproape pe toată suprafața dintre cei doi montanți față. Trei ecrane par să fuzioneze într-unul singur. Ecranul OLED de 12,3 inch pentru pasagerul din față îi oferă propriul ecran și propria zonă de control. Funcțiile de divertisment sunt disponibile numai în timp ce mașina este condusă în conformitate cu reglementările legale specifice fiecărei țări. Mercedes-EQ se bazează pe o logică inteligentă de blocare bazată pe cameră: Dacă camera detectează că șoferul se uită la afișajul pasagerului din față, aceasta este estompată automat.

Cu software inteligent, MBUX se adaptează complet la utilizator și face sugestii personalizate pentru numeroase funcții de infotainment, confort și setări ale vehiculului. Cele mai importante aplicații sunt întotdeauna afișate la nivelul superior al ecranuluii, în funcție de situație și context.

Cea mai recentă generație de sisteme de asistență include numeroase funcții pentru șofer. O noutate, de exemplu, este avertismentul suplimentar pentru microsomn de la ATTENTION ASSIST. Acesta analizează mișcările pleoapelor șoferului printr-o cameră de pe afișajul șoferului (numai în combinație cu MBUX Hyperscreen).

Principiile siguranței integrale, în special siguranța în caz de accident, se aplică indiferent de platformă. Ca toate celelalte modele Mercedes, EQS dispune, prin urmare, de un compartiment rigid pentru pasageri, zone deformare controlată și sisteme de protecție de ultimă generație. PRE-SAFE® este standard. Faptul că EQS se bazează pe o arhitectură complet electrică a deschis, de asemenea, noi posibilități de proiectare pentru elementele de siguranță. Aceasta a însemnat, de exemplu, că pentru instalarea bateriei s-a ales o zonă protejată împotriva accidentelor, din partea de jos a caroseriei. În plus față de testele standard de impact, la Centrul de Tehnologie pentru Siguranta Vehiculelor a fost verificată performanța mașinii în diverse situații de sarcină suplimentară și au fost efectuate teste extinse ale componentelor.

Modelul EQS de la Mercedes-EQ îmbină tehnologia de ultimă generație cu funcționalitatea, siguranța și confortul. Fabricată intr-o fabrică fără emisii de carbon, această mașină va încânta șoferul cu o autonomie de până la 780 de kilometri. Încărcarea bateriei se poate face rapid în stațiile speciale, dar poate fi încărcată și în propria locuință. Tehnologia folosită la producerea modelului EQS asigură un grad ridicat de confort și siguranță în trafic.

 

Sursa foto: ShutterstockMERCEDESEQEQSMERCEDES-EQMERCEDES-BENZAUTOKLASS
Citeste si
Vezi oferta pe CEL.ro