Intrebari frecvente +40 317 133333

Toate showroom-urile Autoklass raman deschise. Pentru protectia dumneavoastra, in sucursalele noastre accesul este permis doar cu masca sau cu alte mijloace de protectie.

1. Copyright

Intregul continut al site-ului www.autoklass.ro (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date) precum si a aplicatiei mobile Programari Autoklass este proprietatea S.C. Autoklass Center S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C. Autoklass Center S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.2. Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Inainte de a naviga in website-ul www.autoklass.ro sau in aplicatia mobila Programari Autoklass va rugam sa cititi cu atentie precizarile din aceasta sectiune. Ele stabilesc termenii si conditiile utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului, acceptarea Termenilor si Conditiilor are valoare contractuala.3. Informatii personale

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a ajusta cantitatile din Comanda, caz in care va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.4.  Informatii despre preturile afisate

Preturile prezentate pe site, atat in sectiunea “masini”, cat si in cele de „accesorii” si „piese schimb” includ TVA (19%), au  caracter informativ si pot fi modificate de catre vanzator, fara o informare prealabila.5. Politica de vanzari online

Accesul in vederea efectuarii unei comenzi de piese de schimb sau accesorii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Pentru motive justificate Autoklass isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia Autoklass.

Toate preturile pieselor de schimb si accesoriilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Toate informatiile folosite pentru descrierea pieselor de schimb si accesoriilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.6. Comanda

Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua comenzi, prin adaugarea pieselor de schimb/accesoriilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres.

Comanda plasata prin intermediul formularelor din site de catre Cumparator, nu creeaza obligatii contractuale pentru Vanzator si va fi considerata acceptata numai dupa confirmarea acesteia de catre Vanzator.

Validarea comenzii de catre Vanzator se va face telefonic si, ulterior prin mesaj scris (e-mail) catre Cumparator prin trimiterea unei Facturi.

Validarea comenzii de catre Vanzator se face doar daca:

 • Datele de Cumparator sunt complete si corecte;
 • Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile;
 • Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite (ex.: valoare a pretului)

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Autoklass, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;7. Facturare - Plata

Plata produselor conform acestor Termeni si Conditii se refera doar la accesoriile si piesele de schimb listate pe site-ul www.autoklass.ro. Plata se poate efectua online, cu cardul (de credit/debit) sau in sistem ramburs.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul emite catre Cumparator o factura pentru piesele/accesoriile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatiei in vigoare.

Pentru a asigura intotdeauna transmiterea corecta a facturilor, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau.

In cazul in care plata se realizeaza online, datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile pentru Autoklass si nici nu vor fi stocate de catre Autoklass sau de catre procesatorul de plati, ci doar de catre institutia ce autorizeaza tranzactia.

S.C. Autoklass Center S.R.L. accepta urmatoarele carduri de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/ Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata imediat.

Platile on-line efectuate pe site-ul nostru beneficiaza de protocolul de securitate 3D Secure (Verified by Visa şi MasterCard Secure Code). 3D Secure inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzatorilor in tranzactii sigure pe Internet. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

In vederea finalizarii tranzactiei in conditii optime va trebui sa furnizati:

 •  Numele posesorului de card
 • Codul cardului (cele 4 grupe de cifre mentionate pe fata cardului, fara spatii)
 • Data expirarii cardului
 • Codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura)

In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii tranzactiilor, la inregistrarea comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

Tranzactiile se vor efectua in lei, indiferent de cardul Dvs, in conditiile agreate cu Banca emitenta a cardului Dvs. Pentru efectuarea tranzactiei pe site-ul nostru, nu se percepe niciun comision suplimentar. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele Credit Europe Bank. Site-ul nostru nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra. Sistemul de plata online nu va solicita niciodata codul pin al cardului dumneavoastra.

Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va ofera informatiile relevante pentru comanda.

Pentru motive de securitate a tranzactiilor, Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).8. Livrarea bunurilor

Livrarea pieselor/accesoriilor vandute se realizeaza conform optiunii Cumparatorului, confirmata telefonic ulterior cu reprezentantul Autoklass.

In cazul livrarii la Cumparator, Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare pieselor/accesoriilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.9. Garantii

Toate piesele si accesoriile comercializate de catre Autoklass, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Perioadele si conditiile de garantie sunt precizate intotdeauna pe spatele Facturii emise de Vanzator.10. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra pieselor/accesoriilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).11. Retur si diminuare de valoare

Produsele comandate si ridicate din sucursala Autoklass nu beneficiaza de retur (aceste produse pot fi testate la momentul preluarii).

Potivit legislatiei in vigoare, clientul isi poate exercita dreptul de returnare a produselor achizitionate in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a produselor, utilizand pentru transmiterea solicitarii formularul de contact de pe site-ul www.autoklass.ro.

Produsele vor fi returnate  în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, documentele care le-au însoțit și cu o copie a Facturii de achiziție. Returnarea unui produs fără ambalajul acestuia sau fără accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporți de siguranță, elemente de protecție din carton sau polistiren etc.) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri, etc.. fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.

Cheltuielile de returnare si costurile serviciilor asociate deja executate la momentul livrării și plății comenzii, respectiv costurile de livrare, ramburs, comisioanele bancare și cele pentru plata online vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de returnare, dar nu înainte de data recepționării bunurilor, astfel:

 • pentru comenzile achitate cu Card bancar -> prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru comenzile achitate cu OP / Ramburs / Card bancar-> prin virament bancar;
 • pentru comenzile achitate prin Credit de Consum -> anulare / recalculare contract rate.

Autoklass isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate cumparatorului cu valoarea care rezulta din manipularea produselor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatii acestora.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe readucere a produselor la starea in care au fost livrate.
Diminuarea se aplica intre  10%-90% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.

 • produsul returnat trebuie să fie însoțit de certificatul de garanție în original, dacă acesta este emis de producător/distribuitor, cu excepția certificatelor de garanție emise în format electronic.
 • daca produsele returnate au fost insotite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate si acestea. In caz contrar, valoarea acestora se diminueaza din valorea returului. 12. Raspundere

Prin crearea contului, utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Cumparatorilor de la momentul afisarii in site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei sectiuni.13. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.14. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Va rugam sa parcurgeti continutul sectiunii Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.15. Folosirea Cookie-urilor

Va rugam sa parcurgeti continutul sectiunii  Politica de Cookies.